20x30-as tepsihez
cukkini
3 szelet tilápia
kb. 2 marék párolt gomba
3 tojás
3 ek. parmezán
só, bors, fokhagyma, bazsalikom ízlés szerint
Először is hagyom kiolvadni a halat és a gombámat. Aki frissen készíti a gombát, csupán annyit tegyen, hogy fedő alatt 15-20 perc alatt párolja meg a felszeletelt gombát, pici sóval. Nem szükséges agyon párolni, hiszen a sütőben is eltölt majd egy kis időt.
A cukkiniről a zöldséghámozóval széles metélt tészta, lapos csíkokat szelek. Kb 20-30 db, attól függ mennyi fér a tepsibe. A tepsi vagy üvegtál alját meglocsolom mangalica zsírral és lefektetek két réteg cukkini csíkot, majd megsózom.
Szépen elhelyezem a cukkinin a halat és sózom, fűszerezem, majd ráhalmozom a párolt gombát.
Két tojást villával felverek egy csipet sóval, 2 ek. parmezánnal és ráöntöm a gombára. Picit megmozgatom a tepsit, hogy mindenhova jusson.
Végül beborítom újabb két réteg cukkini csíkokkal. A megmaradt 1 tojást és 1 ek. parmezánt összekeverem és szépen eloszlatom a cukkinin.
220 fokos, előmelegített sütőben, légkeveréssel 30-35 perc alatt megsütöm.
http://teampaleotimivel.blogspot.hu/search/label/cukkini
A sütőt bekapcsoltam 190 fokra. Kivajazott tálba egy réteg vékonyra szelt sütőtökre (én káposztagyalun küldtem át) került fokhagyma, chili bőségesen, ezt szórtam meg a fűszerekkel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bagettet először hosszában félvevágjuk, majd felszeleteljük. Minden kenyérdarab közepébe nyomunk egy kis kocka húsos szalonnát (vagy kettőt). A tojásokat felverjük, sózzuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a chili paprikát apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Rátesszük az átnyomott fokhagymát, elkeverjük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű