Családireceptkönyv.hu

Rakott káposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg savanyú káposztarakott_kaposzta
10 dkg rizs
1 kis gerezd fokhagyma
50 dkg darált hús
1 kis fej vöröshagyma
3-4 dl tejföl
só, bors, pirospaprika
olaj/zsír

Elkészítés:


A rizst 1,5x-es mennyiségű vízzel félpuhára főzünk (ha „rendesen” meg akarnánk főzni, akkor 2x mennyiségű víz kell hozzá). Az átmosott rizst olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd felöntjük a felforralt vízzel. Amint újra forr lefedjük a jénait, és lezárjuk alatta a tüzet. 15-20 perc alatt elkészül, közben 1x keverjük meg. A sütőt előmelegítjük 2000C-ra.
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd olajon/zsíron megfonnyasztjuk, majd rárakjuk a darált húst, és fehérre pirítjuk. Ekkor mehet rá só, bors és pirospaprika is. Adhatunk hozzá egy kevésbe vizet is, ha nem engedett annyi levet a hús (sokat ne, mert el kell fője). 10-15 perc alatt el készül, kóstoljuk meg, elég fűszeres-e. Végül keverjük össze a rizzsel.
A káposztát olajon/zsíron megpároljuk (kicsit több olajon, mint pl. a hagymát fonnyasztottuk). Figyeljünk rá, rendszeresen keverjük meg, kb. 10 perc alatt ez is elkészül.
Fogjunk egy közepes serpenyőt/jénait, olajozzuk/zsírozzuk ki. Az aljába tegyük bele a káposzta felét, oszlassuk el, majd tegyük rá az egész rizses-darált húsos masszát, ezt is oszlassuk el egyenletesen. A tejföl felével kenjük meg, fedjük be a káposzta másik felével, erre pedig a kenjük rá a tejföl másik felét. Az előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megpirul. Tálaláskor még 1-2 kanál tejföllel meglocsolhatjuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Paprikás krumpli - OK
Paprikás krumpli - OK

1. A csíkokra vágott, kiolvasztott szalonna zsírjában aranysárgára pirítjuk a finomra összevágott hagymát. 2. Beletesszük a fokhagymát, a köménymagot, a pirospaprikát, a piros...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsolt
SZUPER SZAFTOS BARNA SÖRÖS PÁSZTORPITE
SZUPER SZAFTOS BARNA SÖRÖS PÁSZTORPITE

A húst felkockázzuk és egy száraz serpenyőben lepirítjuk, majd megszórjuk a liszttel és hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát. Kicsit megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hegyi pörkölt bográcsban
Hegyi pörkölt bográcsban

Előkészítjük a hozzávalókat, a sertés- és marhahúst felkockázzuk, a szalonnát 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és majdnem a bőréig bevagdossuk, a hagymát apróra vágjuk, a gombát és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar FOKHAGYMÁS SÜlT CUKKINI
FOKHAGYMÁS SÜlT CUKKINI

A cukkini és a többi hozzávaló mennyisége attól függ, hogy mekkora adagot szeretnél készíteni. A cukkinit mosd meg és vágd vastagabb karikákra, tedd a tepsibe és sózd meg. A tejföl...

Elkészítési idő: 45 PERC
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk