menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott káposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg savanyú káposztarakott_kaposzta
10 dkg rizs
1 kis gerezd fokhagyma
50 dkg darált hús
1 kis fej vöröshagyma
3-4 dl tejföl
só, bors, pirospaprika
olaj/zsír

Elkészítés:


A rizst 1,5x-es mennyiségű vízzel félpuhára főzünk (ha „rendesen” meg akarnánk főzni, akkor 2x mennyiségű víz kell hozzá). Az átmosott rizst olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd felöntjük a felforralt vízzel. Amint újra forr lefedjük a jénait, és lezárjuk alatta a tüzet. 15-20 perc alatt elkészül, közben 1x keverjük meg. A sütőt előmelegítjük 2000C-ra.
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd olajon/zsíron megfonnyasztjuk, majd rárakjuk a darált húst, és fehérre pirítjuk. Ekkor mehet rá só, bors és pirospaprika is. Adhatunk hozzá egy kevésbe vizet is, ha nem engedett annyi levet a hús (sokat ne, mert el kell fője). 10-15 perc alatt el készül, kóstoljuk meg, elég fűszeres-e. Végül keverjük össze a rizzsel.
A káposztát olajon/zsíron megpároljuk (kicsit több olajon, mint pl. a hagymát fonnyasztottuk). Figyeljünk rá, rendszeresen keverjük meg, kb. 10 perc alatt ez is elkészül.
Fogjunk egy közepes serpenyőt/jénait, olajozzuk/zsírozzuk ki. Az aljába tegyük bele a káposzta felét, oszlassuk el, majd tegyük rá az egész rizses-darált húsos masszát, ezt is oszlassuk el egyenletesen. A tejföl felével kenjük meg, fedjük be a káposzta másik felével, erre pedig a kenjük rá a tejföl másik felét. Az előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megpirul. Tálaláskor még 1-2 kanál tejföllel meglocsolhatjuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bolognai szószos pecsenye
Bolognai szószos pecsenye

A husit és a hagymát felaprítjuk. A husit jó apróra, a hagymát csak csíkokra. Együtt beleszórjuk egy tepsibe, megsózzuk, és mehet az 180'C-ra előmelegített sütőbe. Fél óránként me...

Elkészítési idő: 20perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Göngyölt karaj krémsajtos töltelékkel
Göngyölt karaj krémsajtos töltelékkel

A hegyes erős paprikát és a szalonnát apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk a chili pehellyel és a grill fűszerrel.A karajszeleteket megkenjük a krémsa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sonkás-sajtos penne
Sonkás-sajtos penne

Egymással párhuzamosan végezzük a feladatokat, így gyorsabban tudunk haladni. A tésztát sós vízben megfőzzük, közben a brokkolit rózsáira szedjük, és forrásban lévő sós vízbe tessz...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Varázslatos rakott karfiol
Varázslatos rakott karfiol

A karfiolt sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és apróra vagdossuk, vagy robotgéppel összetörjük. A húst kevés olajban pirítani kezdjük, amikor feldobja a levét, fűszerezzük és ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk