menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott káposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg savanyú káposztarakott_kaposzta
10 dkg rizs
1 kis gerezd fokhagyma
50 dkg darált hús
1 kis fej vöröshagyma
3-4 dl tejföl
só, bors, pirospaprika
olaj/zsír

Elkészítés:


A rizst 1,5x-es mennyiségű vízzel félpuhára főzünk (ha „rendesen” meg akarnánk főzni, akkor 2x mennyiségű víz kell hozzá). Az átmosott rizst olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd felöntjük a felforralt vízzel. Amint újra forr lefedjük a jénait, és lezárjuk alatta a tüzet. 15-20 perc alatt elkészül, közben 1x keverjük meg. A sütőt előmelegítjük 2000C-ra.
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd olajon/zsíron megfonnyasztjuk, majd rárakjuk a darált húst, és fehérre pirítjuk. Ekkor mehet rá só, bors és pirospaprika is. Adhatunk hozzá egy kevésbe vizet is, ha nem engedett annyi levet a hús (sokat ne, mert el kell fője). 10-15 perc alatt el készül, kóstoljuk meg, elég fűszeres-e. Végül keverjük össze a rizzsel.
A káposztát olajon/zsíron megpároljuk (kicsit több olajon, mint pl. a hagymát fonnyasztottuk). Figyeljünk rá, rendszeresen keverjük meg, kb. 10 perc alatt ez is elkészül.
Fogjunk egy közepes serpenyőt/jénait, olajozzuk/zsírozzuk ki. Az aljába tegyük bele a káposzta felét, oszlassuk el, majd tegyük rá az egész rizses-darált húsos masszát, ezt is oszlassuk el egyenletesen. A tejföl felével kenjük meg, fedjük be a káposzta másik felével, erre pedig a kenjük rá a tejföl másik felét. Az előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megpirul. Tálaláskor még 1-2 kanál tejföllel meglocsolhatjuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szilvás gombóc
Szilvás gombóc

A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük, majd tisztítás után krumplinyomón áttörjük. Ha picit hűlt, összedolgozzuk a liszttel, sóval, tojással, darával. Fél órát állni hagyjuk, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Juhtúrós puliszka
Juhtúrós puliszka

A vizet a sóval forraljuk fel. A forrásban lévő vízbe folyamatos kevergetés mellett lassan szórjuk bele a kukoricadarát, majd tovább kevergetve addig főzzük, míg sűrű lesz, de nem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Tojásos rúdfasírt póréhagymás körtével
Tojásos rúdfasírt póréhagymás körtével

A fasírt elkészítése: A darált húshoz hozzáadjuk a jól kinyomkodott zsömlét, a nyers tojást, 1 evőkanál libazsíron megdinsztelt, apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, ízes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Újhagymával rakott rizs
Újhagymával rakott rizs

1. A rizst odatesszük főni a héjától megfosztott és apróra vágott paradicsommal, curryvel, vegetával, és puhára pároljuk. 2. A tojásokat megfőzzük, héjukat eltávolítjuk. 3....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk