1 kg krumpli
25 dkg gomba
1 piros húsú paprika
5 dl tejföl
3 tojás
20 dkg reszelt sajt
1 csipetnyi reszelt szerecsendió
só
őrölt bors
olaj
A megtisztított krumplit kockákra vágva megfőzzük.
A felszeletelt gombát kis olajon megpároljuk.
A tejfölt összekeverjük a tojásokkal és a sajttal, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.
Beleforgatjuk a leszűrt krumplit, a gombát és a kis kockákra vágott paprikát.
Az egészet vékonyan kiolajozott tűzálló tálba öntjük, elegyengetjük, és 200 fokra előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
Az étel bármilyen párolt zöldséggel vagy felkockázott sonkával, maradék főtt vagy sült hússal dúsítható.
Sütés előtt a tetejét megszórhatjuk sajttal.
csirkemell+pírítom+póréhagyma+fűszerek +liszt+tejszín :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük, kihűtjük. A vöröshagymát felkockázzuk, kevés zsíron megpároljuk, hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, majd kihűtjük. A húst össz...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézElső lépésben reszeld le a közepes fej hagymát. A darált marhahús legyen jó hideg, a hűtő leghidegebb részéből. Tedd egy tálba a húst. Add hozzá a reszelt hagymát, a 3/4 tk. őröl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított zöldbabot 3-4 cm-es darabokra vágjuk, enyhén sós vizben puhára főzzük, és alaposan lecsepegtetjük. - 3 evőkanál olajon 1 fej nagyon apróra vágott vöröshagymát m...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes