1 nagy csirkemell
0,5 dl sör
3 evőkanál olaj
1 teáskanálnyi tárkony
fél teáskanálnyi kakukkfű
só, bors
A húst megmossuk és felszeleteljük, majd egy kiolajozott tepsibe tesszük. Fűszerezzük és jól elkeverjük, hogy mindenhová jusson, majd meglocsoljuk az olajjal és 180 fokos sütőben pirítjuk 5-7 percen át. Ezt követően ráöntjük a sört és újra átforgatjuk, hogy rendesen átsüljenek, visszarakjuk a sütőbe és 20-25 perc alatt készre pirítjuk. Mivel nem szaftos hús a végeredmény, remekül passzol akár főzelékek mellé is.
A szalonnát felkockázom, zsírjára pirítom. A cukkinit zsülienre vágom, sózom, grillezem. A túrót a tejföllel és a kaporral összekeverem, hozzáadom a szalonnát és a zsírját, majd ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gabona magvakat még este leforrázzuk ugyanannyi forrásban lévő vízzel (1 bögre magvat 1 bögre vízzel) és reggelig állni hagyjuk, hogy megpuhuljanak. Reggel a kásához hozzákeverün...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat átmossuk, lecsepegtetjük, majd a hártyás részeket levágjuk és felvágjuk vékony szeletekre. A fokhagymát összezúzzuk vagy lereszeljük és a májat bedörzsöljük vele. A májat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük, de csak roppanósra. Egy teflon serpenyőben elkészítjük a lecsót. Egy evőkanál olajon megdinszteljük a sózott apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a papriká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű