500 g darált sertéshús
2 ek olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 ml paradicsomlé
300 g csemegekukorica (1 konzerv)
500 g vörösbab (2 konzerv)
só, bors (ízlés szerint)
1 tk majoranna
1 tk oregánó
1 tk petrezselyem
1 tk fűszerpaprika
csipet fahéj
1 tk csípős paprikakrém
cayenne bors ízlés szerint
1 ek worcestershire szósz
1. Apróra vágott vörös- és fokhagymán megpirítjuk a darált húst, amikor félkész, hozzáadjuk a fűszereket (só, bors, majoranna, oregánó, petrezselyem, fahéj, paprika). 2. Ha kész a hús, hozzáadjuk a babot és kukoricát (leve nélkül), majd rövid kevergetés után felöntjük a paradicsomlével. 3. Hozzáadjuk a cayenne borsot és más csípős fűszert, amit szeretnénk, főzzük 10 percig és tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
A burgonyát meghámozom, vékony karikákra vágom a hagymával együtt és hozzákeverem a főtt rizst is, az egészet megforgatom ételízesítővel és egy kevés sóval, borssal, majd sorban,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a chili paprikát apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Rátesszük az átnyomott fokhagymát, elkeverjük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Áztassuk be a szárított gombát forró vízbe, amíg meg nem puhul (30 perc). vegyük ki a gombát a vízből, nyomogassuk ki belőle a folyadékot és vágjuk fel, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelhevített olajon, megpirítom a hagymát. Leveszem a tűzről és egy csapott evőkanál pirospaprikával elkeverem. Hozzáadom a felvágott paprikát és visszateszem a tűzre. Teszek bele p...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű