70 dkg csirkemellfilé
20 dkg trappista sajt
10 dkg gépsonka
5 dkg bacon
3 evőkanál liszt
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
só
bors
petrezselyem
A csirkemellet mosd meg, és vágd vékony szeletekre. Szükség esetén klopfold ki. Öntsd egy edénybe a tejfölt, add hozzá a sót, a borsot, nyomd hozzá a fokhagymát. Rakd bele a húst, zárd le, és tedd a hűtőbe legalább két órára. Még jobb, ha egy éjszakán át a pácban hagyod.
Másnap rakd egy tálba a lisztet, forgasd meg benne a csirkemellet. Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, és rendezd el benne a húst. Önts alá kevés vizet, és borítsd be sonkával, majd reszeld rá a sajtot. Szórd meg kis darabokra vágott baconnel és kevés petrezselyemzölddel. Fedd le fóliával, told előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül egy óra alatt süsd meg. Ha a hús puha, tehát könnyen áthatol rajta a kés, vedd le a fóliát, hogy a sajt szép színt kapjon.
A lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal, majd annyi jéghideg vizet adagolunk hozzá apránként, amivel viszonylag kemény tésztává áll össze az egész. Fél órára hűtőbe tesszük, majd gyo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz almát (a héja rajta maradhat) mossuk meg alaposan, majd cikkezzük fel. A vöröshagymát is aprítsuk fel. A csirkemellet mossuk át hideg víz alatt, majd csíkozzuk fel. Egy széles...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA fűszereket egy tálában összekeverjük és a csirkecombokat egyenként jól bedörzsöljük. A tepsibe kevés olajat öntünk és erre helyezzük a csirkecombokat. Előmelegített sütőben 15 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSziasztok! Elhoztam nektek a világ legjobb kajáját amit ugy variálhatsz ahogy az neked a legjobb és ahogyan te szereted. Vágjunk is bele! Főzd ki a rizst, lesd meg a rizsfőzés rec...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Közepes