40 dkg spagetti tészta, 50 – 70 dkg darált hús, 2 fej vöröshagyma, 1 kis doboz paradicsompüré, ketchup, fokhagyma, só, bors, oregano, bazsalikom, reszelt sajt
A spagetti tésztát félbe törve a szokásos módon kifőzzük. Közben elkészítjük a bolognai ragut.
A hagymát felaprítjuk és megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és kevergetés közben kifehéredésig sütjük. Sóval, borssal, oreganóval, bazsalikommal és a zúzott fokhagymával ízesítjük. A paradicsompürét egy kis ketchup-pal kikeverjük és a húshoz adjuk. Kevés vizet adunk hozzá és készre pároljuk a ragut.
A spagetti tésztát a raguval alaposan összekeverjük és egy jénai tálba vagy tepsibe öntjük. Tetejére reszelt sajt kerül amit a sütőben pirítsunk a spagettire.
1. A krumplikat héjukban, sós vízben megfőzzük. Mikor elkészültek, megpucoljuk, és lehűtjük. Mikor kihűltek, kockákra vágjuk (fontos a hűtés, mert melegen széteshet). 2. Apróra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit előre nem kell párolni. Viszont ,vizet fog engedni. Ezért,vagy le kell merni róla v. a cukkinit kicsit előre kell grillezni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk, magját eltávolítjuk. Fél cm vastagra felszeleteljük, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. Eközben elkészítjük az öntetet. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük kétszer annyi vízzel, amennyi a rizs térfogata. Felforraljuk, majd ki...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű