40 dkg spagetti tészta, 50 – 70 dkg darált hús, 2 fej vöröshagyma, 1 kis doboz paradicsompüré, ketchup, fokhagyma, só, bors, oregano, bazsalikom, reszelt sajt
A spagetti tésztát félbe törve a szokásos módon kifőzzük. Közben elkészítjük a bolognai ragut.
A hagymát felaprítjuk és megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és kevergetés közben kifehéredésig sütjük. Sóval, borssal, oreganóval, bazsalikommal és a zúzott fokhagymával ízesítjük. A paradicsompürét egy kis ketchup-pal kikeverjük és a húshoz adjuk. Kevés vizet adunk hozzá és készre pároljuk a ragut.
A spagetti tésztát a raguval alaposan összekeverjük és egy jénai tálba vagy tepsibe öntjük. Tetejére reszelt sajt kerül amit a sütőben pirítsunk a spagettire.
A kenyértésztát összeállítjuk,a felfutott élesztővel együtt. Három részre osztjuk és kisodortam egyesével téglalap alakúra. Az első lapot fűszeres vajjal kentem. Rátettem a máso...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűA karajt 8 kisebb szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk és félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát és a burgonyát vékony karikákra vágjuk. A gombát (...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, félig megfőzzük, és szeletekre vágjuk. Felét egy tepsi aljára leterítjük, megsózzuk. Rámorzsoljuk a darált húst, kevés olajjal meglocsoljuk, só...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűRoppant egyszerűen elkészíthető. A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, majd pirítsuk le az olajon, és adjuk hozzá a fagyasztott zöldborsót, a zúzott fokhagymát, az őrölt majoranná...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes