menu

Családireceptkönyv.hu

Babos pirított csirkemáj


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 vöröshagyma (20-25 dkg),
4 evőkanál olaj,
1 csapott kiskanál só, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, fél kiskanál majoránna,
50 dkg csirkemáj (szív nélkül),
1 csapott kiskanál jóféle pirospaprika,
1 doboz (310 gramm) Bonduelle Borlotti tarkabab

Elkészítés:


A hagymát megtisztítjuk, félfőre azaz félkarikákra vágjuk, és egy széles serpenyőben a megforrósított olajon 6-7 perc alatt megfonnyasztjuk. Félidőben megsózzuk – ez segít, hogy a hagyma hamar megpuhuljon, és remekül ízesíti majd a májat is -, a borssal és a majoránnával fűszerezzük.
2. Közben a májat nagyobb kockákra (egy májat kb. 3 darabra) vágjuk. A hagymára rakjuk, nagy lángon, keverve-rázogatva kb. 5 percig pirítjuk. Ekkor a pirospaprikával meghintjük, elkeverjük.
3. A babot levével együtt ráöntjük, sőt, kb. fél deci vízzel kiöblítjük a konzervdobozt is, és a babos májhoz öntjük, hadd legyen jó szaftos. Éppen csak egyet forralunk rajta, megkóstoljuk, ha kell utánasózuk, fűszerezzük. Ez amolyan egytálételnek beillő fogás, de kiegészítésképpen kínálhatunk hozzá puha kenyeret is.

Babos pirított csirkemáj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Monamari
Gánica, avagy dödölle
Gánica, avagy dödölle

A krumplit kockákra vágjuk, feltesszük főni annyi sós vízben, hogy épp ellepje. Ha megfőtt, krumplinyomóval megtörjük a rajtlévő levében. Még forrón hozzákeverjük annyi lisztet, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyérlángos
Kenyérlángos

A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. Közben felfuttatjuk az élesztõt a langyos cukros tejben. Mikor a burgonya puhára főtt, leszűrjük, áttörjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymás tojásban sült karfiolos csirkemell
Hagymás tojásban sült karfiolos csirkemell

Karfiolt sós vízbe főzőm :) Hús-lisztbe forgatom. Tojás-maradék liszt-összekeverem-hagyma-bors-fűszerek. Hús-szószba forgatom -kisütöm forró olajba-tepsibe-karfiol rá-tejfölös s...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Krumplis tarhonya
Krumplis tarhonya

A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, 4-5 evőkanál olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra kockázott krumplit, sózzuk, borsozzuk, és néhány perc alatt, folyama...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk