menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott krumpli


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 10-12
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


főtt burgonya (én úgy 3-4 kg-ot szoktam megfőzni)
főtt tojás (ehhez a krumpihoz úgy 16-18 db kell)
finom kolbász felszeletelve
a szószhoz: szalonna felkockázva
hagyma felkockázva
pirospaprika por
3 db 850 g-os tejöl

Elkészítés:


amíg főnek a hozzávalók, fel lehet aprítani a szószhoz valókat és azt is megfőzni. Készítek egy pörköltalapot, amit aztán víz helyett a tejföllel engedek fel és úgy sózom meg, hogy túl sós legyen. Ha kész minden, elkezdem lerakni a krumplit, tojást és a kolbászt és a második sornál a szósz felét elkenem rajta. Folytatom a lerakást és a tetejére is teszek szószt. Sütőbe rakom és szép közepesre sütöm a tetejét úgy 175 fokon.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szoktam közé hámozott paradicsomot szeletelni és paprikát is. Finom lesz tőle nagyon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kolokythokeftedes – görög cukkinis-fetás lepénykék
Kolokythokeftedes – görög cukkinis-fetás lepénykék

A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, és egy tálba lereszeljük, kicsit sózzuk, 10 percet állni hagyjuk, majd nagyon alaposan kinyomkodjuk. Az újhagyma zöldjét és a zöldfűszereke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar RAKOTT KRUMPLI
RAKOTT KRUMPLI

A krumplit héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, és meghámozzuk. A tojásokat keményre főzzük, hideg vízbe tesszük, majd megpucoljuk. A krumplit, a tojásokat és a kolbászt karikár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Zöldséges köles
Zöldséges köles

A kölest átmossuk, majd felrakjuk főni háromszoros mennyiségű vízben, ízlés szerinti sóval. Miközben a köles fő, a hagymát nagyobb darabokra kockázzuk, a cukkinit felk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Calamari recept
Calamari recept

Olívaolajon megpároljuk a hagymát, köményt és a Calamarit. A Calamariról levágjuk a csápját, a testét egyben hagyjuk. Amikor a Calamari csápja elkezd pöndörödni, akkor ráöntjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk