főtt burgonya (én úgy 3-4 kg-ot szoktam megfőzni)
főtt tojás (ehhez a krumpihoz úgy 16-18 db kell)
finom kolbász felszeletelve
a szószhoz: szalonna felkockázva
hagyma felkockázva
pirospaprika por
3 db 850 g-os tejöl
só
amíg főnek a hozzávalók, fel lehet aprítani a szószhoz valókat és azt is megfőzni. Készítek egy pörköltalapot, amit aztán víz helyett a tejföllel engedek fel és úgy sózom meg, hogy túl sós legyen. Ha kész minden, elkezdem lerakni a krumplit, tojást és a kolbászt és a második sornál a szósz felét elkenem rajta. Folytatom a lerakást és a tetejére is teszek szószt. Sütőbe rakom és szép közepesre sütöm a tetejét úgy 175 fokon.
Szoktam közé hámozott paradicsomot szeletelni és paprikát is. Finom lesz tőle nagyon
A hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk össze. A sajtot reszeljük le, a bazsalikomot vágjuk finomra. A tésztát forrásban lévő, sós vízben főzzük...
Elkészítési idő: 40+30 perc Nehézség: Könnyűa tészta lehet maradék is, de ha mégsem akkor, enyhén sós, lobogó forrásban lévő vízben, főzzük ki a csomagoláson lévő utasítás szerint. A csirkemellt alaposan megmosom, papírtör...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát felvágjuk és kevés olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát és a felaprított petrezselyemzöld felét. A leszűrt tésztát kiolajozott, hőá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForralj fel két csésze vizet, és amikor már lobog, add hozzá a quinoát, majd takaréklángon főzd addig, míg az összes víz el nem párolog, és a quinoa megpuhul – nagyjából ugyanúgy k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű