Családireceptkönyv.hu

Slambuc


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 evőkanál sertészsír, 80 g szalonna (füstölt), 250 g tészta - lebbencs (száraz), 1 nagy fej vöröshagyma, 350 g burgonya (megtisztított, hámozott), 1.5 evőkanál pirospaprika (őrölt), 1 púpozott teáskanál só, 3 csipet bors - fekete (tört), 550 ml víz

Elkészítés:


A szalonnát, a hagymát és a burgonyát kis kockára vágjuk, a tésztát kisebb darabokra törjük.
A szalonnát megpirítjuk a sertészsíron, majd kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük.
A fennmaradó zsiradékon megpirítjuk a tésztát. Itt mindenkinek a saját ízlésére van bízva, hogy mennyire pirítja meg, mi szép barnán szeretjük. Ha elkészültünk a tésztával, ezt is kivesszük a zsiradékból és félretesszük.
Visszatesszük a serpenyőbe a pirított szalonnát, rátesszük a vöröshagymát, majd picit összesütjük.
Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük a víz felével. A víz mennyisége függ a tészta minőségétől is, úgyhogy célszerű apránként adagolni a másik felét, addig amíg minden meg nem puhul.
Hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk.
Beletesszük a pirított tésztát, majd alaposan összekeverjük. Addig főzzük, amíg minden meg nem puhul, majd elkezdhetjük lepirítani. Aki ügyes, az „dobálhatja” a serpenyőben, hogy minden oldala szépen megpiruljon. Az igazi slambucot 33-szor kell ilyen módon megfordítani. Én csak fakanállal szoktam átforgatni.

Slambuc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Magyaros töltött paprika
Magyaros töltött paprika

1. A paprikákat megmossuk, gallérkájukat körbevágjuk, majd csumájukkal együtt kiemeljük a paprikákból (A), az ereket és magokat is eltávolítjuk a belsejükből. 2. A töltelékez a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Lencsehurka
Lencsehurka

A rizst megfőzzük. A lencsét a hagymával, babérlevéllel, majorannával, borsikafűvel puhára főzzük. Amikor a rizs megfőtt, keverjük össze a lencsével és a petrezselyem zöldjével....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Kartoffel-Hack-Auflauf
Kartoffel-Hack-Auflauf

Gib zunächst die gewaschenen, aber nicht geschälten, Kartoffeln in kaltes Wasser und bringe es zum Kochen. Nach 15 bis 20 Minuten Kochzeit gießt du die Kartoffeln ab und schreckst...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babgulyás krumpligombóccal
Babgulyás krumpligombóccal

A babot felteszem főni 1 liter enyhén sós vízbe (ha van szalonnabörkém, azt is belerakom, ekkor a sóval vigyázni kell). Közben egy másik edényben kevés szalonnazsíron hagymát dinsz...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk