Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Slambuc


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 evőkanál sertészsír, 80 g szalonna (füstölt), 250 g tészta - lebbencs (száraz), 1 nagy fej vöröshagyma, 350 g burgonya (megtisztított, hámozott), 1.5 evőkanál pirospaprika (őrölt), 1 púpozott teáskanál só, 3 csipet bors - fekete (tört), 550 ml víz

Elkészítés:


A szalonnát, a hagymát és a burgonyát kis kockára vágjuk, a tésztát kisebb darabokra törjük.
A szalonnát megpirítjuk a sertészsíron, majd kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük.
A fennmaradó zsiradékon megpirítjuk a tésztát. Itt mindenkinek a saját ízlésére van bízva, hogy mennyire pirítja meg, mi szép barnán szeretjük. Ha elkészültünk a tésztával, ezt is kivesszük a zsiradékból és félretesszük.
Visszatesszük a serpenyőbe a pirított szalonnát, rátesszük a vöröshagymát, majd picit összesütjük.
Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük a víz felével. A víz mennyisége függ a tészta minőségétől is, úgyhogy célszerű apránként adagolni a másik felét, addig amíg minden meg nem puhul.
Hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk.
Beletesszük a pirított tésztát, majd alaposan összekeverjük. Addig főzzük, amíg minden meg nem puhul, majd elkezdhetjük lepirítani. Aki ügyes, az „dobálhatja” a serpenyőben, hogy minden oldala szépen megpiruljon. Az igazi slambucot 33-szor kell ilyen módon megfordítani. Én csak fakanállal szoktam átforgatni.

Slambuc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött káposzta (paleo)
Töltött káposzta (paleo)

A darált húshoz add hozzá a fűszereket és a fokhagymát és a tojás sárgáját. A tojás fehérjét verd fel kemény habbá és tedd hozzá ezt is a darált húshoz, ezzel lazítjuk a töltelék á...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Quiche (francia piteféle) (Zé)
Quiche (francia piteféle) (Zé)

Egy keverőtálba öntjük a lisztet, bele a kemény, darabokra vagdosott hideg vajat és a sót. Robotgéppel az egészet addig keverjük, míg morzsalékos állagúvá válik. Ekkor beleütünk eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sonkás karfiol muffin
Sonkás karfiol muffin

Rózsákra szedjük a karfiolt és sós vízben, néhány csepp citromlé hozzáadásával megfőzzük, vigyázunk arra, hogy ne főzzük túlságosan puhára. Közben a muffin sütőbe belerakjuk a p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

A húst csíkokra vágjuk és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha sötétre sült, megsózzuk, borsozzuk, beletörjük a fokhagymát, gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál vízben fe...

Elkészítési idő: 45
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk