menu

Családireceptkönyv.hu

Lencseleves régvolt karácsonyok


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6-8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40-50 dkg lencse
3 db közepes vöröshagyma
3 db petrezselyem gyökér
2-3 db sárga répa
6-8 cm átmérőjű zeller
3 db babérlevél
30-40 dkg sertés lapocka
1 zöldségleves kocka
1 füstölthús ízesítő kocka
Egy hosszú szál füstölt kolbász
(lehetőleg csípős, de lehet csemege is vagy
vegyesen)
Rántás
Só, bors ízlés szerint

Elkészítés:


A lencsét kb 1,5 óra áztatás után egy közepes fazékban feltesszük főni az apróra vágott hagymával és a feldarabolt zöldségekkel, egy zöldségleves kockával, egy füstölthús ízesítő kockával és három darab babérkevéllel hideg vízben.

Amikor felforr, belerakjuk a nagyobb darabokra felaprított húst, ezzel főzzük.

Közben elkészítünk egy sötétbarna rántást 2 ek olajból és 1 púpozott evőkanál lisztből. Amikor kész, kicsit hagyni kell hülni, akkor belekeverünk egy púpozott kávéskanál piros paprikát.

Mikor a hús félig megfőtt, akkor megy bele só ízlés szerint, de óvatosan, mert a kolbász is sós.

Amikor majdnem kész, akkor megy bele a rántás. Abba a lábasba merőkanalanként kell szedni a leves levéből amiben a rántás készült, mindegyik után simára kell keverni. Amikor már tejszin sűrűségű akkor belecsorgatjuk a levesbe kavargatás közben.

Amikor összeforrt, mehetnek bele a kolbász darabok és ezzel még 15 percig kell főzni.

Kész

Trükkök, tippek, praktikák:


Én a magam részéről zöldségből és babérlevélből meg kolbászból is kb kétszer ennyit teszek bele, de ez az én egyéni ízlésem :)
A rántást apránként kell adagolni, előbb csak keveset és érdemes utánakóstni közben.
Érdemes előző nap megfőzni, mert többször melegítve egyre jobb és jobb.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ilonka
Orosz burgonya-húsos palacsinta
Orosz burgonya-húsos palacsinta

ELKÉSZÍTÉSE ... 1. Mossuk és hámozzuk meg a burgonyát, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük Egy szűrőbe tesszük, hogy a felesleges lé lecsorogjon. 2. Egy tálban tesszük a darált...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Töltött kelkáposztatekercs, “galubci”
Töltött kelkáposztatekercs, “galubci”

1. Egy nagy fej kelkáposztára lesz szükségünk. Öblítsük le hideg vízzel és tegyük bele egy lábas forrásban lévő, köménymaggal ízesített vízbe néhány percre, hogy egy nagyon kicsit...

Elkészítési idő: időigényes
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mindent bele egytálétel
Mindent bele egytálétel

A krumplit, a hagymákat hámozzuk meg, a krumplit hasábokra, a fokhagymát gerezdjeire, a vöröshagymát szintén hasábokra vágjuk. A csirkecomb-filét nagyobb csíkokra vágjuk, a császá...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Baconos-sajtos rakott csirke
Baconos-sajtos rakott csirke

A csirkemellből vékonyabb szeleteket vágok, és pár órára sós, fokhagymás tejbe áztatom. A kétféle sajtot lereszelem, a tojásokat kevés sóval felverem. Egy olyan hőálló edénybe réte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk