menu

Családireceptkönyv.hu

Brassói


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 50 dkg sertéslapocka
- füstölt szalonna
- 1-2 fej hagyma
- pár gerezd fokhagyma
-1 kg burgonya


Fűszerek:
- só;
- bors;
- majoránna;
- paradicsompüré;


Olaj vagy zsír a sütéshez

Elkészítés:


A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és kevés szalonnazsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott húst, sóval, borssal és majorannával fűszerezzük, majd a zúzott vagy lereszelt fokhagymával ízesítjük. Hozzáadunk egy kevés paradicsompürét, ha kell kevés vízzel felengedjük, s fedő alatt puhára pároljuk. Miközben a hús puhul a krumplit megpucoljuk, ízlés szerint szeleteljük és megsütjük. Mikor kész, összekeverjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Esetenként összekeverés után még betehetjük picit a sütőbe.
Néha zöldborsóval készítem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bertalan
Quiche
Quiche

Elmorzsoljuk a vajat a liszttel,sóval,hogy gyúrható tésztát kapjunk.Fogunk egy piteformát,amibe belesimitjuk a tésztát és vaksütést végzünk,azaz 10 percre betesszük az előmelegitet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Töltött hagymabomba
Töltött hagymabomba

Egy nagy tálban keverje össze a marhahúst, a morzsát, tojást, tejet, hagymát, sót, borsot, és a fokhagyma port. A pucolt hagymát egyik oldalán picit bevágva rétegenként szedjük sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Rizses smarni
Rizses smarni

A tejet kb. fél dl vízzel, egy csipet sóval felforraljuk. A mazsolát leöblítjük, majd meglocsoljuk a rummal. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és a forrásban lévő tejhez adjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Palacsinta - Hortobágyi húsos
Palacsinta - Hortobágyi húsos

A húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk