1 kg oldalas ( feldarabolva ) 1 kg savanyúkáposzta, 2 fej hagyma, zsiradék,
Kb fél kg liszt, fél kocka élesztő, kb. 4 dl tej
Az oldalast feldarabólni és úgy oda tenni mind a pörköltet kevés lével. A savanyúkáposztát alaposan átmosni és a húshoz keverni. A gombóchoz a langyos cukros tejbe megfuttatni az élesztőt. A lisztbe teszek egy kis sót és közepes keménységü tésztát dagasztok. Ha megkelt a tészta és a hús is puha, a tésztából gombócokat szaggatok a húsos káposzta tetejére. Fedő alatt hagyom a gőzbe megfőni a gombócokat
1. A vizet felforraljuk a kockákkal. Hozzáadunk 1 ek zsírt vagy olajat, valamint a felszeletelt vöröshagymát. 2. Eközben fölkockázzuk a zöldpaprikát és a tv paprikát, majd ezek...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSütésre alkalmas tálat megszórjuk a sajt és az apróra vágott sonka felével, meglocsoljuk a tejföllel és teszünk rá vajdarabkákat. Ráütjük a tojásokat, kicsit megsózzuk, majd ismét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa ragut elkészítjük a fenti hozzávalókból. a tócsnihoz lereszeljük nagylyukú reszelőn a krumplit. összekeverjük a hozzávalókat, és 4 részletben kisütjük. a kész tócsnikat félbehaj...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűA töltelékek elkészítése: Gyros Tetszőleges húsból készíthető (én pulyka vagy csirke mellből szoktam leginkább). A húst apróbb kockákra vágjuk. Zsiradékon egy fej apró kocká...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes