menu

Családireceptkönyv.hu

Keltgombócos húsos káposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg oldalas ( feldarabolva ) 1 kg savanyúkáposzta, 2 fej hagyma, zsiradék,
Kb fél kg liszt, fél kocka élesztő, kb. 4 dl tej
Az oldalast feldarabólni és úgy oda tenni mind a pörköltet kevés lével. A savanyúkáposztát alaposan átmosni és a húshoz keverni. A gombóchoz a langyos cukros tejbe megfuttatni az élesztőt. A lisztbe teszek egy kis sót és közepes keménységü tésztát dagasztok. Ha megkelt a tészta és a hús is puha, a tésztából gombócokat szaggatok a húsos káposzta tetejére. Fedő alatt hagyom a gőzbe megfőni a gombócokat

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zabpehely
Zabpehely

összedolgozni és pogácsában 180 fokon 8-10percig sütni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar RIZOTTÓ RUKKOLÁVAL ÉS SONKÁVAL
RIZOTTÓ RUKKOLÁVAL ÉS SONKÁVAL

1. Megtisztítjuk a vékony szál póréhagymát, hosszában felvágjuk a szárát, és a leveleket folyó hideg víz alatt kihajlítjuk egymásból, hogy alaposan meg tudjuk őket mosni, majd véko...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres tarja velesült körettel
Fűszeres tarja velesült körettel

A húst a fogyasztás előtt 3-4 nappal korábban bepácoljuk. A pácolást minimum 1 nappal korábban el kell végezni, de minél jobban közelítjük a 3-4 napot, annál porhanyósabb és ízlete...

Elkészítési idő: 130 perc
Nehézség: Könnyű
share
Pityóka tokány sajtos galuskával
Pityóka tokány sajtos galuskával

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk