1 kg oldalas ( feldarabolva ) 1 kg savanyúkáposzta, 2 fej hagyma, zsiradék,
Kb fél kg liszt, fél kocka élesztő, kb. 4 dl tej
Az oldalast feldarabólni és úgy oda tenni mind a pörköltet kevés lével. A savanyúkáposztát alaposan átmosni és a húshoz keverni. A gombóchoz a langyos cukros tejbe megfuttatni az élesztőt. A lisztbe teszek egy kis sót és közepes keménységü tésztát dagasztok. Ha megkelt a tészta és a hús is puha, a tésztából gombócokat szaggatok a húsos káposzta tetejére. Fedő alatt hagyom a gőzbe megfőni a gombócokat
A zacskóban mindent bele tenni jól összezárni...forró vízben 10 percig főzni.
Elkészítési idő:Kuktafazékban, az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadom a rizst, zöldborsót és a felkockázott répákat. Megszórom ételízesítővel, pár perc...
Elkészítési idő:Elkészítés 1. Legelőször főzd meg félig a rizst. Ehhez kb. másfélszeres mennyiségű vízben tedd fel lassú tűzön, fedő alatt főni, amíg minden leve el nem fő, kb. 8-10 percig....
Elkészítési idő: 3 óra