1 kg burgonya
10 dkg sajt
2 tojás
friss kapor
rozmaring
só, bors
olaj
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk.
Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezzük.
Keverünk hozzá 2 evőkanál olajat, majd vizes kézzel kisebb tenyérnyi labdákat formázunk a masszából.
Egy közepes méretű kiolajozott tepsibe tesszük őket, szorosan egymás mellé.
A tetejét is átkenjük olajjal és 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából fél óra alatt aranybarnára sütjük.
Hagyjuk kicsit hűlni és tálalhatjuk.
Mellé fűszeres paradicsomszószt, vagy fokhagymaszószt is kínálhatunk, de anélkül is nagyon finom.
A kolbászt karikára szeleteljük és némi zsiradékon kisütjük, majd félretesszük. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig sütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edényben összekeverjük a tejet a tejszínnel és hozzáadjuk a vajat. Belereszeljük a fokhagymát és hozzáadjuk a fűszereket, majd összeforraljuk. Belereszeljük a sajtot és addig f...
Elkészítési idő: 2.5 óra Nehézség: Könnyű1. A combokat megmossuk, szárazra töröljük. A paradicsomot leszűrjük, az olajat felfogjuk. 3 evőkanálnyit simára keverünk a paprikával. Sózzuk, borsozzuk, és megmártjuk benne a h...
Elkészítési idő: 75 Nehézség: Közepes2 ek olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Rádobjuk a felkockázott húst és kissé lepirítjuk. Fűszerpaprikát, sót teszünk rá ízlés szerint és borsozzuk....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes