- 300g csicseriborsó (legjobb a már üveges,főtt így nem kell beáztatni és sokáig főzni)
- 200g rizs
- kolbász
- fél fej hagyma (nagyobb darabból)
- 3 fej fokhagyma
- fél fej nagyobb paradicsom
- zsíradék (olaj,zsír)
- só,bors,színespaprika
Az apróra vágott hagymát,fokhagymát kevés olajon megpirítjuk,majd beletesszük a paradicsomot és puhára főzzük. Mikor kész összeturmixoljuk, edénybe öntjük a csicseriborsóval,majd felöntjük egy kevés vízzel. Óvatosan adagoljuk a vizet hogy ne legyen híg a végén. Öntsük bele a rizst,a kolbászt és főzzük puhára ezekkel is. Ha kell még víz,tegyünk bele kicsit, sózzuk,borsozzuk,szórjuk meg színespaprikával.
Az eredeti receptben egy fél zöldpaprika is van amit a paradicsomkor ad hozzá a főzéshez. Én még valahogy sose tettem bele.
A túrót egy nagyobb edényben összetörjük, és a liszttel, tojásokkal, sóval, vízzel galuskatésztává állítjuk össze. A szalonnát apró darabokra vágjuk, majd az olajon szép pirosra me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kinyújtjuk, majd megkenjük petrezselymes tojással. Ezután kockákra vágjuk, a hagymát és a paradicsomot felaprítjuk, majd rárakosgatjuk a tésztára. Megszórjuk sóva...
Elkészítési idő: 35 min Nehézség: KönnyűA csirkemelleket szeljük vékony csíkokra, majd forgassuk össze alaposan a szódabikarbónával és tegyük félre. Ez az eljárás csodásan meg fogja puhítani a húst. Egy kisebb tálkában...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű