12. Juli um 13:45
Gombóc:
500 g darálthus (sertés)
1 db közepes vöröshagyma
3-4 nagyobb gerezd fokhagyma
izlésszerint só
egy kiskanál örölt feketebors
1 pupos kiskanál örölt füszer pirospaprika
1dl rizs
paprika 6-8 izlésszerinti mennyiség
Paradicsom mártás:
1,5 l paradicsomlé
1 db nagyobb vöröshagyma
izlésszerinti öröltbors
1 husleveskocka
étolaj
Elöször a gombócot készitjük el.
A rizst kb 1 dl vizzel félig megfözzük. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra fölvágjuk és a kihült rizst az többi hozzávalóval jól összedolgozzuk.
Mártás készitése .
Az apróra fölkockázott vöröshagymát az étolajon világos szinüre piritjuk
majd ráöntjük a paradicsom levet,füszerezzük kb 2 dl vizet adunk hozzá.
Megtisztitjuk a paprikákat kiszedjük a csumát és lazán megtöltjük a töltelékkel.
A rizs még dagadni fog ezért nem szabad teljesen tele tömni a parikát. A maradék töltelékböl gombócokat formálunk és a paradicsom mártásba sorba belehelyezzük. Készre fözzük.
Egy gombócot kb forrás után 45 perc mulva föláldozunk és megkóstoljuk,hogy megfött-e.
Én nem szoktam berántani mert a paradicsomlé önmagában is sürü állagu de igényszerint egy vékonyrántást lehet késziteni.
A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, és kevergetve megpirítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, majd belekeverjük a zsemlem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelkáposztát laskára vágjuk, majd sós-köményes vízben félpuhára főzzük, és leszűrjük. A szalonnát apró kockára vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük. A pörcöket kiszedjük, s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítsd meg a gombafejeket és a gombakupakokba önts egy kis olajat! Ebbe üsd az egész tojásokat és fűszerezd sóval, borssal. Rakd tepsibe a töltött gombákat és önts alá kis vizet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst megmossuk, megtöröljük és felkockázzuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk. A hagymákat megpucoljuk, és (ez az első pozitív pont az elkészítés folyamán) négybe bágjuk. Ha kis...
Elkészítési idő: 240 perc Nehézség: Közepes