12. Juli um 13:45
Gombóc:
500 g darálthus (sertés)
1 db közepes vöröshagyma
3-4 nagyobb gerezd fokhagyma
izlésszerint só
egy kiskanál örölt feketebors
1 pupos kiskanál örölt füszer pirospaprika
1dl rizs
paprika 6-8 izlésszerinti mennyiség
Paradicsom mártás:
1,5 l paradicsomlé
1 db nagyobb vöröshagyma
izlésszerinti öröltbors
1 husleveskocka
étolaj
Elöször a gombócot készitjük el.
A rizst kb 1 dl vizzel félig megfözzük. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra fölvágjuk és a kihült rizst az többi hozzávalóval jól összedolgozzuk.
Mártás készitése .
Az apróra fölkockázott vöröshagymát az étolajon világos szinüre piritjuk
majd ráöntjük a paradicsom levet,füszerezzük kb 2 dl vizet adunk hozzá.
Megtisztitjuk a paprikákat kiszedjük a csumát és lazán megtöltjük a töltelékkel.
A rizs még dagadni fog ezért nem szabad teljesen tele tömni a parikát. A maradék töltelékböl gombócokat formálunk és a paradicsom mártásba sorba belehelyezzük. Készre fözzük.
Egy gombócot kb forrás után 45 perc mulva föláldozunk és megkóstoljuk,hogy megfött-e.
Én nem szoktam berántani mert a paradicsomlé önmagában is sürü állagu de igényszerint egy vékonyrántást lehet késziteni.
Első lépésként a lereszelt burgonyához fokozatosan adagoljuk a finomlisztet. A megtisztított fokhagyma gerezdeket átpasszírozzuk egy fokhagymanyomón, majd hozzáadjuk a burgonyához....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA cukkini végeit levágjuk, és egy zöldséghámozóval vékony csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk, a gombát felszeleteljük. A szószhoz a szójas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát olajon megfonnyasztom, a húst felkockázom, az olajon fehéredésig párolom. Hozzáadom a felkockázott répát, ízlés szerinti borsót, rizsát és puhára főzöm.. Ha a rizst külön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk, hosszában félbevágjuk, majd kis (kb. 1x1 cm-es) kockákra vágjuk. Ha van időnk, jól besózzuk és 20 percig állni hagyjuk, majd lecsorgatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű