A rakott ételek rajongóinak ajánlom ezt a finomságot, nagyon ízletes!
Hozzávalók:
1 csomag tészta
50 dkg darált sertéshús
1 lilahagyma
2 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi bazsalikom
só, bors
3 evőkanál tejföl
1 tojás sárgája
15 dkg füstölt sajt
A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, majd olajon megdinszteljük és hozzáadjuk a darált húst. 6-7 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt és felöntjük egy kevés vízzel, fűszerezzük és addig főzzük, amíg egy sűrű ragut kapunk. A tésztát közben leszűrjük és a háromnegyedéhez keverjük a húst, kiolajozott hőálló edénybe kanalazzuk. A tejfölt, a tojássárgáját és a reszelt sajtot összekeverjük, hozzáadjuk a megmaradt tésztához és ezzel borítjuk be az egészet, ha szükséges még fűszerezzük. 180 fokos sütőben 12-15 percen át sütjük, majd hagyjuk egy kicsit hűlni és már kínálhatjuk is.
A kókuszzsíron megpirítjuk a hagymát, fokhagymát és zellert. Fűszerezzük, hozzáöntjük a paradicsomlevet és amikor megpuhult a zeller és a hagyma leturmixoljuk, majd visszatesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 kg burgonyát héjában megfőztem. Megtisztítottam és összetörtem. Hagytam langyosra hűlni, majd adtam hozzá 20 dkg lisztet, 10 dkg vajat, 2 db tojást, 1 evőkanál sót. Lisztezett...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szikkadt zsemlét tejben beáztatjuk. A vöröshagymát, és a fokhagymát finomra aprítjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, és a fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. 400 g burgonya (főtt, áttört) Közben felfuttatjuk az élesztõt a langyos cukros tejben. 90 ml 2,8%-os tej,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű