Családireceptkönyv.hu

Rakott egytálétel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A rakott ételek rajongóinak ajánlom ezt a finomságot, nagyon ízletes!
Hozzávalók:
1 csomag tészta
50 dkg darált sertéshús
1 lilahagyma
2 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi bazsalikom
só, bors
3 evőkanál tejföl
1 tojás sárgája
15 dkg füstölt sajt

Elkészítés:


A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, majd olajon megdinszteljük és hozzáadjuk a darált húst. 6-7 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt és felöntjük egy kevés vízzel, fűszerezzük és addig főzzük, amíg egy sűrű ragut kapunk. A tésztát közben leszűrjük és a háromnegyedéhez keverjük a húst, kiolajozott hőálló edénybe kanalazzuk. A tejfölt, a tojássárgáját és a reszelt sajtot összekeverjük, hozzáadjuk a megmaradt tésztához és ezzel borítjuk be az egészet, ha szükséges még fűszerezzük. 180 fokos sütőben 12-15 percen át sütjük, majd hagyjuk egy kicsit hűlni és már kínálhatjuk is.

Rakott egytálétel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mónika
Karfiolos egytál
Karfiolos egytál

Előpároltam a karfiolt fűszeres vízben, közben odatettem a pörköltet a szokott módon, jó erősen fűszerezve és puhára pároltam, egy kislábasban meg a rizst főztem meg. Amikor elkész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Cskbm naka
Tonhalas rántotta
Tonhalas rántotta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Baconba tekert fasírt
Baconba tekert fasírt

A húst ledaráltam, a hagymát és fokhagymát lereszeltem, petrezselyemzöldet apróra vágtam, hozzáadtam a tojást és a fűszereket és jól összedolgoztam. Hosszúkásra formáztam és bacons...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott savanyú káposzta
Rakott savanyú káposzta

Feltesszük főni a rizst, és ha szükséges, átmossuk a káposztát, de maradjon savanyú, az a lényeg! Egy evőkanálnyi olajra szórjuk a köményt, és addig kevergetjük, míg illatos nem le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk