2 ek olívaolaj
25 dkg csirkemell filé
15 dkg kolbász
1 kis fej lilahagyma durvára vágva
2 gerezd fokhagyma
1 tk só
¼ tk őrölt bors
25 dkg bébispenót
25 dkg penne
500 ml passata (passzírozott paradicsom)
400 ml víz vagy maradék hús- vagy zöldségleves
1 nagy ek vaj
20 dkg mozzarella
A csirkemellet apró darabokra vágjuk és egy nagyobb lábasban az olívaolajon lepirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk. Félúton hozzáadjuk a kolbászt, a fokhagymát és a hagymát és tovább pirítjuk, amíg a kolbász zsírja kisül. A mozzarella kivételével az összes hozzávalót a lábasba tesszük, összekeverjük és közepesen erős láng felett, fedő nélkül addig főzzük, amíg a tészta fogkeményre fő (7-12 perc), néha megkeverjük. A végén beletépkedjük a mozzarellát és tálaljuk.
A zöldbabos gombapaprikás elkészítéséhez a zöldbabot enyhén sós vízben roppanósra főzzük. A finomra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, majd fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket lereszelem, és elkeverem a liszttel meg a darával. A tojást és a sót egy külön pohárban felverem. Egy nagy serpenyőben olajat forrósítok. A tojást közvetlenül a sütés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük el a sóval. Az élesztőt kevés meleg vízzel és cukorral futtassuk fel, nagyjából 15 perc alatt. Keverjük a liszthez, adjuk hozzá a maradék meleg vizet, majd gyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajat öntünk egy hőálló tál vagy tepsi aljára. Lerakunk néhány karika padlizsánt a tepsi aljára, sózzuk. Pár karika kolbászt fektetünk a padlizsánokra. Néhány szelet tojá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű