2 ek olívaolaj
25 dkg csirkemell filé
15 dkg kolbász
1 kis fej lilahagyma durvára vágva
2 gerezd fokhagyma
1 tk só
¼ tk őrölt bors
25 dkg bébispenót
25 dkg penne
500 ml passata (passzírozott paradicsom)
400 ml víz vagy maradék hús- vagy zöldségleves
1 nagy ek vaj
20 dkg mozzarella
A csirkemellet apró darabokra vágjuk és egy nagyobb lábasban az olívaolajon lepirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk. Félúton hozzáadjuk a kolbászt, a fokhagymát és a hagymát és tovább pirítjuk, amíg a kolbász zsírja kisül. A mozzarella kivételével az összes hozzávalót a lábasba tesszük, összekeverjük és közepesen erős láng felett, fedő nélkül addig főzzük, amíg a tészta fogkeményre fő (7-12 perc), néha megkeverjük. A végén beletépkedjük a mozzarellát és tálaljuk.
A káposztaleveleket megforrázzuk a lobogó vízben kb 20-30 másodperc alatt.Egy fazékban az olajon üvegesre pároljuk a rizst, majd a rizs tömegének duplájának megfelelő mennyiségű ví...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűcsirke-->pirítom+só+bors+fokhagyma-->puhára főzőm+liszt+tejfől+mustár+1-2 dl víz-->összekeverem+húshoz adom :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt szalonnát felkockázzuk, és zsírjára sütjük, majd megpirítjuk benne a kockára vágott füstölt tarját, a vöröshagymát és a feldarabolt újhagymát zöldjével együtt. Ha a ha...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűEgy lábosban forraljunk sós vizet. A megadott hozzávalók felhasználásával készítsük el a galuskatésztát, majd szaggassuk bele szaggató segítségével a vízbe. Pár pillanat alatt-amin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű