10 dkg füstölt sonka (pl. fekete erdei)
30 dkg Pulykamell
2 db sárga répa
Egy marék kelbimbó
Egy fél cukkini
4 db Gomba
1 nagyobb paradicsom
1 konzerves chilis bab
1-2 EK olivaolaj
Ôrölt chili
Só
Tejföl
A feketeerdô sonkát (de lehet ez bármilyen füstölt sonka) csíkokra, pulykamellet kockára vágtam, ezeket pedig egy kis olivaolajon feltettem egy serpenyôbe. Mikor a hús kezdett egy picit megbarnulni, hozzá reszeltem 2 sárgarépát, hozzáadtam a megtisztított, félbe vágott kelbimbót. Ezekel tovább pároltam. Csak egy kis ôrölt chlivel ízesítettem, mert a sonka elég sós. Mikor a kelbimbó is kezdett megpuhulni, beletettem egy fél, felkockázott cukkinit, illetve beleszeleteltem azt a 4 közepes nagy gombát és egy paradicsomot. Ehhez adtam aztán egy konzerves chilis babot és felöntöttem egy bögre vízzel. Picit még kellett sózni, meg bele szálingózott még egy kis chili is... biztos ami tuti :) Jól összefôztem aztán egy kanál tejföllel és friss petrezselyemmel tálaltam.
Komolyan mondom jobb mint az eredeti chili con carne
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk az (előrefőzött vagy gyufaszál nagyságra szelt) répát, a kis kockára aprított zellert, fokhagymát és paprikát. 1-2...
Elkészítési idő: 1 óraA megpucolt vöröshagymát kockára vágom, majd 4 evőkanál olajon megpirítom. Zöldségeket összevágom, hozzáadom a hagymához, majd fűszerezem, és tovább pirítom. Ha szükséges kevés vi...
Elkészítési idő: 1 óraA sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy sütő tepsit olajjal kikenünk vagy sütőpapírral kibélelünk. A pizza tésztát egy nagy vágódeszkára vagyEgyenletesen befedjük a sonkaszeletekke...
Elkészítési idő: 45 PERC