Családireceptkönyv.hu

Chilis bab füstölt kolbásszal


Írta:

Elk. idő: 1 óra 30 perc
Adag: 4.-.6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


» 50 dkg vörös bab
» 1 db sárgarépa, 1 db vöröshagyma
» 1 db szárzeller, 2 db paradicsom
» 1 db kápia paprika
» 3 gerezd fokhagyma
» római kömény, fahéj
» olívaolaj, só
» 50 dkg darált marhahús
» 1 szál füstölt kolbász
» 5 dkg étcsokoládé
» 10 dkg cheddar sajt
» friss petrezselyem
» chiliszósz
» cayenne bors

Elkészítés:


A babot előző este beáztatjuk, vagy konzerv babot is használhatunk. A beáztatott babot közepes lángon előfőzzük.

Közben elkészítjük a zöldséges alapot: az egyik felaprított vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, a másik hagymának pedig a felét aprítjuk csak fel és azt a babhoz adjuk.

A megroppantott fokhagymát feldaraboljuk és a vöröshagymával együtt hagyjuk dinsztelődni olívaolajon. Majd hozzáadjuk az apróra vágott zellerszárat is. Belereszelünk egy fél sárgarépát.
Következő körben az egészen apró kockára vágott paradicsom és kápia paprika következik.

Ha a zöldségek megdinsztelődtek, fűszerezünk római köménnyel és csipet fahéjjal. Beletesszük a darált marhahúst és megsózzuk. Ízesítjük chili szósszal és cayenne borssal. Fedő alatt fél órát főzzük.

Mikor a bab és a darált hús is megfőtt, a húshoz adjuk a felkarikázott kolbászt és pár kocka étcsokoládét.
Átszedjük a húshoz a megfőtt babot, ha szükséges öntünk még hozzá a bab főzőlevéből is és fedő alatt további 10-15 percet főzzük még.

Reszelt cheddar sajttal és friss petrezselyemmel tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Amerika-mexikói egytálétel a végén magyaros csavarral, ahogy már Pétertől megszokhattuk. kicsit csokis, kicsit kolbászos és ha akarjuk nagyon csípős.

Chilis bab füstölt kolbásszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszínes fokhagymás vaj csirke és burgonya recept
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Tejszínes fokhagymás vaj csirke és burgonya recept

Keverje össze a sót, borsot, fokhagymát és hagymaport, kakukkfüvet, rozmaring és paprika * A csirkecombokat mindkét oldalon ízesítjük a fűszerkeverékkel * Csavarja be az ízes...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Brazil csirkés rizs
Brazil csirkés rizs

Először a gyorsrizst főzzük meg a leírtak szerint, majd szűrjük le és tegyük félre. A vajat egy kis lábasban olvasszuk meg. Tegyük rá a kukoricát lé nélkül, és kb. 10 perc alatt p...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Kapros párolt rák
Kapros párolt rák

A rákot tegyük egy mélyebb, margarinnal kikent serpenyőbe, szórjuk meg kaporral és öntsük fel vízzel. Fedő alatt addig pároljuk, amíg megpuhul – kb. 20 perc – ha szükséges, közben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
Sült Csirkecomb tejfölös-kapros káposztával
Sült Csirkecomb tejfölös-kapros káposztával

A kifilézett csirkecombot sózom, borsozom, felolvasztott kacsazsíron mindkét oldalát aranysárgára pirítom, majd tányérra szedem. A serpenyőben visszamaradt zsiradékra halmozom a...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk