menu

Családireceptkönyv.hu

Chilis bab füstölt kolbásszal


Írta:

Elk. idő: 1 óra 30 perc
Adag: 4.-.6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


» 50 dkg vörös bab
» 1 db sárgarépa, 1 db vöröshagyma
» 1 db szárzeller, 2 db paradicsom
» 1 db kápia paprika
» 3 gerezd fokhagyma
» római kömény, fahéj
» olívaolaj, só
» 50 dkg darált marhahús
» 1 szál füstölt kolbász
» 5 dkg étcsokoládé
» 10 dkg cheddar sajt
» friss petrezselyem
» chiliszósz
» cayenne bors

Elkészítés:


A babot előző este beáztatjuk, vagy konzerv babot is használhatunk. A beáztatott babot közepes lángon előfőzzük.

Közben elkészítjük a zöldséges alapot: az egyik felaprított vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, a másik hagymának pedig a felét aprítjuk csak fel és azt a babhoz adjuk.

A megroppantott fokhagymát feldaraboljuk és a vöröshagymával együtt hagyjuk dinsztelődni olívaolajon. Majd hozzáadjuk az apróra vágott zellerszárat is. Belereszelünk egy fél sárgarépát.
Következő körben az egészen apró kockára vágott paradicsom és kápia paprika következik.

Ha a zöldségek megdinsztelődtek, fűszerezünk római köménnyel és csipet fahéjjal. Beletesszük a darált marhahúst és megsózzuk. Ízesítjük chili szósszal és cayenne borssal. Fedő alatt fél órát főzzük.

Mikor a bab és a darált hús is megfőtt, a húshoz adjuk a felkarikázott kolbászt és pár kocka étcsokoládét.
Átszedjük a húshoz a megfőtt babot, ha szükséges öntünk még hozzá a bab főzőlevéből is és fedő alatt további 10-15 percet főzzük még.

Reszelt cheddar sajttal és friss petrezselyemmel tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Amerika-mexikói egytálétel a végén magyaros csavarral, ahogy már Pétertől megszokhattuk. kicsit csokis, kicsit kolbászos és ha akarjuk nagyon csípős.

Chilis bab füstölt kolbásszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jucus
Rakott savanyú káposzta
Rakott savanyú káposzta

1. A hagymát megpirítjuk, majd a darált hússal még egyszer. Sózzuk, borsozzuk, piros paprikát teszünk rá, felöntjük vízzel és megfőzzük. 2. A rizst sós vízben megfőzzük, leszűrjük...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Sonkás tészta
Sonkás tészta

A tésztát szokásos módon megfőzzük. Nem puhára, csak "ressre"! Amíg a tészta fő, ledaráljuk a sonkát. A tésztát leszűrjük, a főzőedénybe visszatesszük, és összekeverjük a sonkamas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Placsni
Placsni

A burgonyát, a vajat, a tojásokat és annyi lisztet amennyit még felvesz (úgy, hogy egy puha ragacsos tésztát kapjunk) a sóval, borssal jól összegyúrjuk. Vizes kézzel, így nem ragad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Petra
Reszelt krumplis zöldségtál
Reszelt krumplis zöldségtál

1. Hagymát apróra vágom, olajon és kis vízen párolom 2. Közben a krumplit lereszelem, a paprikát apróra vágom, majd hozzáadom a hagymához. 3. Rányomom a fokhagymát. Megfűszer...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk