menu

Családireceptkönyv.hu

Könnyű, húsos töltött tök


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db tök 50 dkg darált csirkehús
10 dkg sajt
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl paradicsomszósz
1 csokor petrezselyem
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál pirospaprika

bors
olaj

Elkészítés:


A tököket mosd meg, vágd ketté, kapard ki a közepükből a magokat. Sózd be, és tedd félre addig, amíg elkészíted a tölteléket. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon dinszteld meg, majd add hozzá a fokhagymát és a húst. Kevergesd fehéredésig, ízlésed szerint sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, bazsalikommal, és öntsd hozzá a paradicsomszószt. Kis lángon, fedő alatt, többször megkeverve párold 15 percig.

Egy tepsit olajozz ki, és helyezd bele a kivájt tököket. Töltsd meg a belsejüket a darált húsos masszával. Rakj mindegyik tetejére kis sajtdarabokat és petrezselymet. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Amikor a tök puha, kiveheted a sütőből.

Trükkök, tippek, praktikák:


A fűszeres, sajtos töltött tök mindig nagy sikernek örvend, és könnyen diétássá teheted. Tökszezonban ne hagyd ki, mert a népszerű zöldség tele van vitaminnal és fontos ásványi anyagokkal. Bármilyen tökből készülhet, az alakja magától adja, hogy megtöltsd valami finomsággal. Tálaláskor kínálhatsz hozzá pikáns kapormártást.

Könnyű, húsos töltött tök

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Rakott bologani tészta (Sóbors)
Rakott bologani tészta (Sóbors)

A hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk össze. A sajtot reszeljük le, a bazsalikomot vágjuk finomra. A tésztát forrásban lévő, sós vízben főzzük...

Elkészítési idő: 40+30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Toros káposzta
Toros káposzta

. A vöröshagymát kockára vágjuk, és zsírban megpároljuk, , és gyorsan beletesszük a feldarabolt húsokat, meghintjük sóval,borsal, fél fövésig saját levében pároljuk. Akkor rátesszü...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Rakott tészta sok hússal
Rakott tészta sok hússal

A tésztát sós vízben megfőzzük. A felszeletelt hagymát kevés olajon megdinszteljük, a húst is belekeverjük és addig sütjük, míg feldobja a levét. Fűszerezzük, belekeverjük a paradi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsos palacsinta
Húsos palacsinta

A marhahúsból és hagymából pörkölt alapot csinálunk, ízesítjük ízlés szerint. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, és ledaráljuk. Eközben elkészítjük a híg palacsintát. Kb. 10-11 pal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk