250 gramm Graham penne tészta
1 db hagyma
3 db paradicsom
3 db paprika( sárga, piros)
2 evőkanál olaj
2 púpozott evőkanál tejföl
1 tömlős krémsajt
1 dl zsírszegény tejszín
5 dkg reszelt füstölt sajt
egy evőkanál reszelt parmezán
1 db tojás
só,bors
1 teáskanál cukor
(néhány bazsalikom levél)
A tésztát kifőzzük, de csak roppanósra.
Egy teflon serpenyőben elkészítjük a lecsót. Egy evőkanál olajon megdinszteljük a sózott apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, és tovább pirítjuk, végül belerakjuk a felkockázott paradicsomot, a teáskanál cukrot, borsot, majd összefőzzük.
Elkészítjük az öntetet a tojást feltörjük,majd habosra verjük, belerakjuk a tejföl, a sajtokat,( a parmezán sajt kivételével), jól összekeverjük és beleöntjük a tejszínt, sózzuk.
Kiolajazott jénai tálba tesszük a tészta felét (kicsit kevesebbet mint a fele, és nem kell lecsepegtetni), rátesszük a lecsót, és a tészta másik felét,majd ráöntjük a sajtos öntetet, teszünk a tetejére néhány karika piros paprikát, paradicsomot.
Megszórjuk a parmezánnal.
Forró sütőbe készre sütjük.
Tálaláskor bazsalikom levéllel és reszelt parmezánnal díszítjük.
1. lépés Nem túl húsos, kerekded végű paprikákat vásárolunk, megmossuk, kicsumázzuk őket, az ereket és magokat eltávolítjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított húst puhára főzzük, majd kivesszük és félre tesszük, a levet leszűrjük egy másik edénybe. A felkockázott szalonnát és hagymát üvegesre sütjük a felforrósított olajo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát mosd meg, hámozd meg és egy késsel vágd ki a belsejét. Főzd 10 percig, hogy félpuha legyen. A hagymát a hússal együtt ledaráljuk és fűszerezzük. A burgonyákat megtöltjü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű