menu

Családireceptkönyv.hu

Gombás sertésraguval rakott krumpli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg krumpli
1 nagy marék reszelt sajt
25 dkg darált sertéshús
10 dkg gomba
1 kisebb fej vöröshagyma
1 ek olaj
1 kk só
1 nagy csipet őrölt bors
1 tk őrölt pirospaprika
2 tk házi darált paprika
2,5 dl házi paradicsomlé
2 nagy ek tejföl

Elkészítés:


A vöröshagymát és a gombát apró darabokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk, a húst fehéredésig pirítjuk rajta.

Hozzáadjuk a gombadarabokat, majd ízesítjük a fűszerekkel. Felengedjük a házi paradicsomlével és fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhul.

Ha a lé már kevés és a hús még nem elég puha, pótoljuk a folyadékot kevés vízzel. (Nekem kb. 1 dl-re volt még szükség.) Ha már puha és sűrű, elkeverjük benne a két nagy evőkanál tejfölt. Amíg a ragu elkészül, a megtisztított, meghámozott krumplikat sós vízben puhára főzzük.

Egy nagyobb kerámia tálba (vagy közepes tepsibe) karikázzuk a krumpli felét, majd megszórjuk vékonyan sóval. (Nem szükséges olajjal vagy margarinnal kikenni, mert a raguból megy a tál aljára elegendő szaft, így nem ragad le.) A tejfölös-gombás ragu felét rákanalazzuk, és szépen elsimítjuk.

Rákarikázzuk a maradék krumplit. Ismét finoman megsózzuk.

Beborítjuk a ragu másik felével. Megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 15 perc alatt megsütjük.

Tipp:

Nagyon laktató, ízletes egytálétel lett belőle.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bertalan
Székely káposzta
Székely káposzta

Apróra felvágjuk a hagymát és zsiradékon megpároljuk.Belekeverjük a csapott ek.piros paprikát és azonnal felöntjük egy pohár vizzel.Elpárologtatjuk a vizet és beletesszük a kockákr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajttal, sonkával töltött bundás kenyér rolád
Sajttal, sonkával töltött bundás kenyér rolád

A toast kenyér széleit levágom, sodrófával kinyújtom, ráteszem a sonkát és a sajtot. Jó szorosra feltekerem, tojásba mártom és bő, forró olajban kisütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsos pirgog
Húsos pirgog

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött paprika tespiben (hús nélkül)
Töltött paprika tespiben (hús nélkül)

A töltelékhez a felkockázott hagymát olívaolajon sóval pároltam, amikor üveges lett, hozzáadtam a cikkekre vágott gombát, és addig kavargattam, amíg szép pirosra sült. Ekkor rátett...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk