Családireceptkönyv.hu

Gombás sertésraguval rakott krumpli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg krumpli
1 nagy marék reszelt sajt
25 dkg darált sertéshús
10 dkg gomba
1 kisebb fej vöröshagyma
1 ek olaj
1 kk só
1 nagy csipet őrölt bors
1 tk őrölt pirospaprika
2 tk házi darált paprika
2,5 dl házi paradicsomlé
2 nagy ek tejföl

Elkészítés:


A vöröshagymát és a gombát apró darabokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk, a húst fehéredésig pirítjuk rajta.

Hozzáadjuk a gombadarabokat, majd ízesítjük a fűszerekkel. Felengedjük a házi paradicsomlével és fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhul.

Ha a lé már kevés és a hús még nem elég puha, pótoljuk a folyadékot kevés vízzel. (Nekem kb. 1 dl-re volt még szükség.) Ha már puha és sűrű, elkeverjük benne a két nagy evőkanál tejfölt. Amíg a ragu elkészül, a megtisztított, meghámozott krumplikat sós vízben puhára főzzük.

Egy nagyobb kerámia tálba (vagy közepes tepsibe) karikázzuk a krumpli felét, majd megszórjuk vékonyan sóval. (Nem szükséges olajjal vagy margarinnal kikenni, mert a raguból megy a tál aljára elegendő szaft, így nem ragad le.) A tejfölös-gombás ragu felét rákanalazzuk, és szépen elsimítjuk.

Rákarikázzuk a maradék krumplit. Ismét finoman megsózzuk.

Beborítjuk a ragu másik felével. Megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 15 perc alatt megsütjük.

Tipp:

Nagyon laktató, ízletes egytálétel lett belőle.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Juhtúrós sztrapacska házi füstölt szalonnával
Juhtúrós sztrapacska házi füstölt szalonnával

Felteszünk vizet a sztrapacska kiszaggatásához. Meghámozzuk a krumplit, kislyukú reszelőn lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a tojásokat, a sót,a lisztet, és ha szüksé...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Rakott krumpli alla carbonara
Rakott krumpli alla carbonara

A burgonyát megmossuk, félpuhára főzzük. A főtt burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük. A tejszínt elkeverjük a tojással és a reszelt parmezánnal. Sóval, frissen őrölt borssal és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Paradicsomszószban sült mozzarella
Paradicsomszószban sült mozzarella

Felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a meghámozott, finomra vágott hagymákat. Hozzáadjuk a megmosott, felaprított paradicsomot, meghintjük a cukorral, és kissé lepirítjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virslis Paradicsomos tészta sajttal✓
Virslis Paradicsomos tészta sajttal✓

virsli-tésztát bele szúrom+vízbe megfőzőm. Spagetti alapot megcsinálom és mindent összekeverek :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk