1 nagy fej kínai kel
60 dkg darált csirke- vagy pulyka hús
apróra vágott vöröshagyma ízlés szerint
30 dkg apróra vágott csiperke gomba
fokhagyma ízlés szerint (én 4 gerezddel csináltam)
só, bors, pirospaprika, egész kömény
reszelt sajttal vagy 1 db felvert tojással leöntve a teteje
A leveleire szedett kelt, sós, köményes vízben pár perc alatt puhára főzzük. Addig is kis kacsazsíron, vagy kókuszzsíron megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darált husit és megpirítjuk. Legvégül hozzáadjuk az apróra vágott gombát, fokhagymát és sózzuk, borsozzuk és pirospaprikát is rakunk bele, hogy szép pörköltes színe legyen.
Ha mindkettő elkészült fogunk egy nagy kizsírozott jénai tálat és rétegezve belepakolunk egy sor főtt kelt és egy sor husis tölteléket, majd így folytatjuk, míg el nem érjük a kellő magasságot. Legvégül a tetejét megszórjuk reszelt kemény sajttal és az egészet sütőben jól összesütjük kb. 180 fokon 30 perc alatt. A sajt helyett (ahogy például én is csináltam, mert mi nem eszünk sajtot) 1 tojást felverünk, esetleg még sóval, borssal ezt is fűszerezhetjük és sütés előtt ezt öntjük a tetejére.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A krumplikat alaposan megmossuk, szárazra töröljük, és néhány helyen megszurkáljuk. Vékonyan bedörzsöljük olívaolajjal, majd egy hőálló edénybe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkáposztákat sós vízben megdinsztelem... leveleire szedem... a vastaggerezdeket kivágom... de mivel ezek nagy levelek voltak kettévágtam őket.. 1/2 kg a hús.. 1/2 kg a kukorica d...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA babot előző nap beáztatjuk. A babot, a vöröhagymát feltesszük főni, ételízesítőt szórunk bele. Amikor a bab félig megfőtt, beletesszük a szeletelt káposztát és 2,5 evőkanál kri...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű