1 nagy fej kínai kel
60 dkg darált csirke- vagy pulyka hús
apróra vágott vöröshagyma ízlés szerint
30 dkg apróra vágott csiperke gomba
fokhagyma ízlés szerint (én 4 gerezddel csináltam)
só, bors, pirospaprika, egész kömény
reszelt sajttal vagy 1 db felvert tojással leöntve a teteje
A leveleire szedett kelt, sós, köményes vízben pár perc alatt puhára főzzük. Addig is kis kacsazsíron, vagy kókuszzsíron megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darált husit és megpirítjuk. Legvégül hozzáadjuk az apróra vágott gombát, fokhagymát és sózzuk, borsozzuk és pirospaprikát is rakunk bele, hogy szép pörköltes színe legyen.
Ha mindkettő elkészült fogunk egy nagy kizsírozott jénai tálat és rétegezve belepakolunk egy sor főtt kelt és egy sor husis tölteléket, majd így folytatjuk, míg el nem érjük a kellő magasságot. Legvégül a tetejét megszórjuk reszelt kemény sajttal és az egészet sütőben jól összesütjük kb. 180 fokon 30 perc alatt. A sajt helyett (ahogy például én is csináltam, mert mi nem eszünk sajtot) 1 tojást felverünk, esetleg még sóval, borssal ezt is fűszerezhetjük és sütés előtt ezt öntjük a tetejére.
A káposztaleveleket lebontjuk a fej káposztáról lobogásban lévő sós vízben puhára forrázzuk. Hideg vízben leöblítjük, hogy ne legyen szakadós a káposztalevél. Duplán hajtott alu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlaposan megmossuk az édesburgonyákat, majd meghámozzuk. A hagymákat is megpucoljuk. Ezután az édesburgonyát és az újhagymát felkarikázzuk. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a lecsót fűszerpaprikával, félretesszük. A májat és a gombát felkockázzuk, majd külön-külön lepirítjuk. A gombára sót borsot teszünk, a májra borsot és bőven majorannát...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz olaj felén megpirítom a húst. Egy másik edényben a maradék olajon megpirítom a hagymát, répát, fokhagymát, majd elkevertem a hússal, felöntöm a borral, fűszerezem és addig főzöm...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz