1 fej (édes) káposzta
50 dkg darált hús
1 gyors főzőtasakos rizs
1 tojás
1 fej hagyma
só, bors, ételízesítő, majoránna, oregánó, petrezselyem
egész köménymag
1 kis konzerv sűrített paradicsom
20 dkg füstölt főtt tarja
1-1,5 l húsleves alaplé
A darált húst összedolgozzuk a rizzsel, tojással, a kockára vágott füstölt-főtt tarjával, a elaprított hagymával. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, majorannával, oregánóval, petrezselyemmel. A káposzta szélső sérült leveleit levágjuk, torzsát éles késsel kivágjuk, úgy, hogy a fej egészben maradjon. Nagy fazékban vizet forralunk fel. Teszünk bele sót, köménymagot, valamint a káposztafejet (torzsanyílással lefelé). A káposztát a vízben kb. 20 percig főzzük (közben villával a káposztaleveleket részben lefejthetjük). A káposztát kiemeljük a vízből, torzsanyílással lefelé egy tányérra rakjuk (hasonlóan kiszedjük a már levált leveleket is). Ha kissé kihűlt a káposzta, a leveleket leszedjük, a szélső levelek vastagabb részét kivágjuk, vagy lelaposítjuk, hogy könnyen feltekerhető legyen. Minden levélre (a nagyobbakat vágjuk ketté) 1-1 púpozott ek. darált húsos tölteléket teszünk. A levelek két szélét behajtjuk, majd feszesen, de nem túl szorosan feltekerjük és formázzuk. A kész káposztákat egy tányérra tesszük. Az alaplevest elkeverjük a paradicsompürével, esetleg ízesíthetjük sóval, kevés cukorral és felöntjük a káposztát úgy, hogy a lé a tekercseket ellepje. Az ételt fedő alatt lassú tűzön (kb. 1,5 óra alatt) megfőzzük.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra! A darált húst az olaj egy részén lepirítjuk, adunk hozzá 2 dl vizet, fűszerezzük és összefőzzük. Közben a kínai kelt leveleire szedjük és forró...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: Nehéz1. Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd fokhagyma nyomóval belenyomjuk a fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük. 2. Beletesszük a húst, és hagyjuk kifehéredni. Miutá...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűElkészítjük a húsgolyókat. A darált húst összekeverjük a fasírtfűszerporral,petrezselyemzölddel,borssal, hozzáadjuk a zabpelyhet, a feltört tojást. Jól összegyúrjuk ,és nedves kézz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A spenótot, ha kell, megmossuk. Egy nagy lábasba tegyünk kb. 1 ek vajat és 2-3 ek olívaolajat és pirítsuk rajta üvegesre a felaprított vö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű