Családireceptkönyv.hu

Paprikás krumpli


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- olaj
- 1 fej hagyma
- 2 paradicsom
- 1 paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 ml víz
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál kömény
- 1 kg krumpli
- kolbász
- só
- bors

Elkészítés:


◾️A szalonnát felkockázzuk és megpirítjuk.
◾️Ha megpirult a sült szalonnakockákat kiszedjük a zsírból és a maradék zsiradékon a hagymát megpirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk még, majd felöntjük fél dl vízzel.
◾️Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köményt és a paprikát.
◾️Ezután rátesszük a krumplit, felöntjük kb. 750 ml vízzel és 45 percig főzzük.
◾️Negyed óra után hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt is.
◾️Friss kenyérrel az igazi.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha igazán finomat szeretnénk, még mielőtt elfogyasztjuk, szórjuk rá a pirított szalonnapörcből .

Paprikás krumpli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szilvás gombóc
Szilvás gombóc

A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük, majd tisztítás után krumplinyomón áttörjük. Ha picit hűlt, összedolgozzuk a liszttel, sóval, tojással, darával. Fél órát állni hagyjuk, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Babos tészta
Babos tészta

A tésztát sós vízben kifőzzük, a szalonnát apróra feldaraboljuk, a hagymát is felaprítjuk. Az olajon a hagymát áthevítjük, majd rádobjuk a szalonnát és megpirítjuk. Ezután rátess...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Töltött káposzta
Töltött káposzta

A darált sertéshúst összekeverem a lemosott és lecsöpögtetett rizzsel, hozzáadom a tojást, a fűszereket, és jól összedolgozom. A savanyú káposzta leveleken megvékonyítom a belső va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Camembert sajt diós panírban, áfonyával
Camembert sajt diós panírban, áfonyával

1. A szószhoz az áfonyát a mézzel és a fahéjjal összeforraljuk. (Ha friss áfonyával készítjük, kevés vizet adjunk hozzá.) Hozzáadjuk a vajat, kisebb kockákban. Még egyet forralunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk