- olaj
- 1 fej hagyma
- 2 paradicsom
- 1 paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 ml víz
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál kömény
- 1 kg krumpli
- kolbász
- só
- bors
◾️A szalonnát felkockázzuk és megpirítjuk.
◾️Ha megpirult a sült szalonnakockákat kiszedjük a zsírból és a maradék zsiradékon a hagymát megpirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk még, majd felöntjük fél dl vízzel.
◾️Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köményt és a paprikát.
◾️Ezután rátesszük a krumplit, felöntjük kb. 750 ml vízzel és 45 percig főzzük.
◾️Negyed óra után hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt is.
◾️Friss kenyérrel az igazi.
Ha igazán finomat szeretnénk, még mielőtt elfogyasztjuk, szórjuk rá a pirított szalonnapörcből .
A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük, majd tisztítás után krumplinyomón áttörjük. Ha picit hűlt, összedolgozzuk a liszttel, sóval, tojással, darával. Fél órát állni hagyjuk, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük, a szalonnát apróra feldaraboljuk, a hagymát is felaprítjuk. Az olajon a hagymát áthevítjük, majd rádobjuk a szalonnát és megpirítjuk. Ezután rátess...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA darált sertéshúst összekeverem a lemosott és lecsöpögtetett rizzsel, hozzáadom a tojást, a fűszereket, és jól összedolgozom. A savanyú káposzta leveleken megvékonyítom a belső va...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A szószhoz az áfonyát a mézzel és a fahéjjal összeforraljuk. (Ha friss áfonyával készítjük, kevés vizet adjunk hozzá.) Hozzáadjuk a vajat, kisebb kockákban. Még egyet forralunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű