- olaj
- 1 fej hagyma
- 2 paradicsom
- 1 paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 ml víz
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál kömény
- 1 kg krumpli
- kolbász
- só
- bors
◾️A szalonnát felkockázzuk és megpirítjuk.
◾️Ha megpirult a sült szalonnakockákat kiszedjük a zsírból és a maradék zsiradékon a hagymát megpirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk még, majd felöntjük fél dl vízzel.
◾️Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köményt és a paprikát.
◾️Ezután rátesszük a krumplit, felöntjük kb. 750 ml vízzel és 45 percig főzzük.
◾️Negyed óra után hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt is.
◾️Friss kenyérrel az igazi.
Ha igazán finomat szeretnénk, még mielőtt elfogyasztjuk, szórjuk rá a pirított szalonnapörcből .
Kezdjük a szalonnával. Egy sütőpapírral fedett tepsire fektetjük őket és 200 fokon megpirítjuk őket pár perc alatt. Ne legyenek teljesen ropogósak, olyan félig sültnek kellene le...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst egyforma kockákra vágjuk. A póréhagymát és a vöröshagymát karikára szeleteljük. A sárgarépát és a zellert kockákra vágjuk. A zöldbabot összevágjuk. A fejes káposztát durvár...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krumplit megmossuk, majd egy edényben feltesszük főni. A hagymát megpucoljuk, majd felaprítjuk. A fokhagymát is megpucoljuk, majd apróra vágjuk és a vöröshagymával együtt beletes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A káposzta levéből egy pohárnyit féreteszünk, majd egy kis vízzel átöblítjük, kinyomkodjuk a káposztát. 2. A sertésoldalast a csontok mentén feldaraboljuk. 3. Egy nagy (4 lite...
Elkészítési idő: 160 perc Nehézség: Közepes