Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kocsonya


Írta:

Elk. idő: Fél nap
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Csülök, tarja, comb
Köröm, bőrke
Fül, farok
1 fej vhagyma
8-10 g fokhagyma
20-30 szem fekete bors
Kocsonya fűszerkeverék

Elkészítés:


Húsokat hideg vízbe tenni
Lassú tűzön, habját néha leszeve 3-4 órát főzni
Ha a hús már leválik a csontról, tálcára kiszedni, kicsontozni
Levet leszűrni, lehűteni, zsírját hidegen leszedni
Húsokat edényekbe szétrakni
Levet visszamelegíteni, húsokra meregetni.

Trükkök, tippek, praktikák:


A kocsonya fűszerkeverék tartalmaz étkezési zselatint
Használatakor ügyelni a fűszerezésre
A szűrt levet egy éjszakára hűtőbe is tehetjük, így egyben leszedhető a zsírlemez
Fagyasztható is, normál hűtőben pár óra altt visszaáll megfelelő állagúra és hőmérsékletűre
Ha elsőre nem dermed meg a lé rendesen, visszaforralható, zselatinnal feljavítható
Füstölt hús is főzhetünk bele - de ne sokat

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek, Egytálételek, Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar disznósajt présben
disznósajt présben

Az összes összetevőt feltesszük főzni /kb 3-4 óra/, fűszerek és só nélkül. A csülköt, körmöt ledaráljuk, a szívet, nyelvet kockára vágjuk fel. Az egészet összekeverjük, fűszerezz...

Elkészítési idő: 2-3 nap
Nehézség: Közepes
share
Csikós tokány tésztával
Csikós tokány tésztával

A felkockázott szalonnát kissé megsütjük, majd kiszedjük a zsiradékból. Ebben megpirítjuk a vöröshagymát, majd azon a felcsíkozott húst. Pirospaprikát szórunk rá, kevés vízzel fel...

Elkészítési idő: 1,5-óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mézes-mustáros sertés ragú
Mézes-mustáros sertés ragú

A hagymát felaprítom, a húst csíkokra vágom. Egy kis olajon dinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a húst sózom borsozom, míg ki nem fehéredik a hús kevergetem. Majd hozzáadom a 3...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Patate all 'alloro - hús
Patate all 'alloro - hús

Kell kb. 60-70 dkg hátszín egyben, amit egy serpenyőben nagy lángon (olaj nélkül!) kérgesre sütünk minden oldalán. Kicsit hagyjuk hűlni, addig pedig: Lereszelünk egy citrom héját...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk