menu

Családireceptkönyv.hu

Kocsonya


Írta:

Elk. idő: Fél nap
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Csülök, tarja, comb
Köröm, bőrke
Fül, farok
1 fej vhagyma
8-10 g fokhagyma
20-30 szem fekete bors
Kocsonya fűszerkeverék

Elkészítés:


Húsokat hideg vízbe tenni
Lassú tűzön, habját néha leszeve 3-4 órát főzni
Ha a hús már leválik a csontról, tálcára kiszedni, kicsontozni
Levet leszűrni, lehűteni, zsírját hidegen leszedni
Húsokat edényekbe szétrakni
Levet visszamelegíteni, húsokra meregetni.

Trükkök, tippek, praktikák:


A kocsonya fűszerkeverék tartalmaz étkezési zselatint
Használatakor ügyelni a fűszerezésre
A szűrt levet egy éjszakára hűtőbe is tehetjük, így egyben leszedhető a zsírlemez
Fagyasztható is, normál hűtőben pár óra altt visszaáll megfelelő állagúra és hőmérsékletűre
Ha elsőre nem dermed meg a lé rendesen, visszaforralható, zselatinnal feljavítható
Füstölt hús is főzhetünk bele - de ne sokat

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek, Egytálételek, Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Szőlős-káposztás sertéskaraj
Szőlős-káposztás sertéskaraj

A káposztát megmossuk. A musttal és a húsos szalonnával feltesszük főni. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot, de csak nagyon minimális lehet alatta. A burgonyát megmossuk, héjában...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zsebes karaj
Zsebes karaj

A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres
Sütőben sült tarja
Sütőben sült tarja

A húst tisztítsd meg, ha szükséges, szeleteld fel, majd sózd be. A páchoz öntsd egy tálba az olajat, a mustárt, keverd össze a reszelt fokhagymával, a borssal és a rozmaringgal. Ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustáros gombás sertéstokány
Mustáros gombás sertéstokány

Egy serpenyőben felolvasztom a zsírt, és a felkockázott hagymát elkezdem megpirítani rajta. Hozzáadom a csíkokra szeletelt sertéscombot, sóval és borssal ízesítem. Minden oldalát...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk