menu

Családireceptkönyv.hu

Kocsonya


Írta:

Elk. idő: Fél nap
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Csülök, tarja, comb
Köröm, bőrke
Fül, farok
1 fej vhagyma
8-10 g fokhagyma
20-30 szem fekete bors
Kocsonya fűszerkeverék

Elkészítés:


Húsokat hideg vízbe tenni
Lassú tűzön, habját néha leszeve 3-4 órát főzni
Ha a hús már leválik a csontról, tálcára kiszedni, kicsontozni
Levet leszűrni, lehűteni, zsírját hidegen leszedni
Húsokat edényekbe szétrakni
Levet visszamelegíteni, húsokra meregetni.

Trükkök, tippek, praktikák:


A kocsonya fűszerkeverék tartalmaz étkezési zselatint
Használatakor ügyelni a fűszerezésre
A szűrt levet egy éjszakára hűtőbe is tehetjük, így egyben leszedhető a zsírlemez
Fagyasztható is, normál hűtőben pár óra altt visszaáll megfelelő állagúra és hőmérsékletűre
Ha elsőre nem dermed meg a lé rendesen, visszaforralható, zselatinnal feljavítható
Füstölt hús is főzhetünk bele - de ne sokat

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek, Egytálételek, Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Mézes-mustáros pác sertéshúshoz
Mézes-mustáros pác sertéshúshoz

A hozzávalókat keverd össze egy tálban, a fokhagymát reszeld hozzájuk, és már kész is van maga a pác. Ha rögtön a sütés előtt kened át vele a húst, akkor alaposabban dörgöld be vel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sertésszeletek vadász módra
Sertésszeletek vadász módra

A karajszeleteket nagyon vékonyra veregetjük mindkét oldalukon. Bedörzsöljük sóval, borssal, pirospaprikával, majd a felhevített vaj és olaj keverékén hirtelen elősütjük. Kivesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sertésszelet -család kedvence
Sertésszelet -család kedvence

A karaj szeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. Eredetileg ez az étel karajból készül, de ha valaki nem szereti a szárazabb húsokat, nyugodtan készíth...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Szilvia
Gombával töltött göngyölt hús
Gombával töltött göngyölt hús

A húst fölszeleteljük, és vékonyra kiklopfoljuk. Vegetával fűszerezzük, vigyázva, hogy ne sózzuk el vele az ételt. A gombát tisztítjuk, majd tetszőlegesen fölvágjuk. Majd a hagymá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk