50 dkg sertés tarja,vagy lapocka
1 fej hagyma
60/70 dkg burgonya
1 kiskanál majoránna
1 kiskanál pirospaprika
5 db fokhagymagerezd
1 evőkanál őrölt bors
1 evőkanál ételízesítőt
1 evőkanál só
1,5 dl olaj
15 dkg szalonna (a szalonnát az kihagyható)
Egy edénybe beleöntjük a fél deci olajat és az apróra vágott szalonnát,miután megpirult ,kiszedjük a pörcöt és hagymát pirítjuk,majd belerakjuk az apró kockákra vágott húst ugyanabba az olajba, Delikátot szórunk rá és fedő alatt pároljuk. Ha kell, adunk hozzá vizet mindaddig, amíg nem lesz puha.
Egy másik edénybe beleöntjük a többi olajat és az apró kockákra vágott burgonyát megsütjük. Ha kész, szűrőkanállal átmerjük a húsra. Rányomjuk a fokhagymát, és a többi fűszert.
Jól összesütjük, és kész.
1/2 kg sertéskaraj szeleteket kiverve sózva hirtelen átsütünk, kiszedve a zsírján pörkölt levet készítünk, visszatesszük a húst és 1 kg kockára vágott burgonyával és 10 dkg karikár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden zöldséget késes darálóba teszek, és apróra vágok. Hozzákeverem a husihoz, adok hozzá egy kicsit a zsemlemorzsából is. Falatnyi gombócokat formázok, és meghempergetem őket a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, négy szeletbe vágjuk, hegyes, éles késsel felszúrjuk a szeleteket, besózzuk, és állni hagyjuk. 2. A szalonnaszeleteket bevagdossuk, kisü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Könnyű