1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
2 db sárga paprika
0.5 kg paradicsom
10 dkg sajt (füstölt, de jó más is)
bacon szalonna
virsli (fejenként 1 pár kb)
só, bors
bazsalikom
borsika
kakukkfű
Jénai tál aljára 2 ek olajat teszek, felkarikázom a vöröshagymát amit rászórok, ennek a tetejére teszem a bacon szalonnába tekert virslit. Ezt addig sütöm amíg üveges nem lesz a hagyma és a szalonna is kicsit elkezd olvadni.
Ezután a felcsíkozott ( apróra vágott ) paprikát picit megsózom, a virslire teszem és tovább sütöm az egészet együtt kb 15-20 percig.
Paradicsomot (forró vízbe teszem és a héját lehúzom) felvágom karikára, betakarom vele a jénai tartalmát, majd fűszerezem, (só, bors, kakukkfű, bazsalikom, borsika), és tovább sütöm az egészet együtt kb 30 percig (a paradicsom megadja magát összeráncosodik).
Végén durvára lereszelt sajtot (ha lehet füstölt) szórok a tetejére, amit még kb 5-10 percig sütök.
http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sonkas-sajtos-muffin/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet miután vékony csíkokra vágtuk megsózzuk, megborsozzuk, aztán egy mélyebb serpenyőben, felhevített olajon fehéredésig sütjük. Ha ezzel elkészültünk, megszórjuk a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvákat félbevágjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy kiskanál fahéjas porcukrot a mag helyére. A krumplit kockára vágjuk, puhára főzzük sós vízben, majd jól lecsepegtetjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát vékony szeletekre vágom, és üvegesre kisütöm. A kisült zsírhoz még egy kanál zsírt teszek, és felével egyenletesen meglocsolok egy nagy hőálló edényt. A burgonyát vékon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű