1 kg karfiol rózsa
Víz
6 db M-es tojás
3 dkg vaj
Fűszerek: só, őrölt bors, reszelt szerecsendió
10 dkg virsli – előfőzött vagy nyers – nincs jelentősége
5-10 dkg kemény sajt – pl. Parmezán, Cheddar
A karfiol rózsákat puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Vajjal és a hozzá ütött tojásokkal, továbbá a fűszerekkel pépesítjük.
Egy zsírpapírral kibélelt kisebb mély sütőedénybe öntjük a pépet.
Virsli karikákat dobunk rá.
Végül reszelt sajttal megszórjuk az ételt.
Kb. 20 percig sütjük. Ha a sajtot mindenképpen ropogósan szereted, akkor addig, amíg ez be nem következik.
Saláta pestot és reszelt tormát kínálhatunk hozzá.
A kacsazsíron megpirítjuk a karikára vágott szárazkolbászt (lehet nyugodtan csípőset is használni). Erre rádobjuk a nagyobb kockákra vágott kelkáposztát, kevergetve inkább pirítju...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűEgy kisméretű lábasban felforraljuk a paradicsomlevet a sóval és a fűszerekkel. Ha túl savasnak érezzük, egy pici cukorral enyhíthetjük az ízét. Hozzáadjuk a száraztésztát, és gya...
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: KönnyűEgy nagy tepsibe 6 kanál étolajat teszünk, melyre a kocka tésztát egyenletesen elosztjuk (nyersen!). A többi hozzávalót (cukor, kefír, tejföl, tej, tojás) kikeverjük, majd a tés...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyűkáposztákat sós vízben megdinsztelem... leveleire szedem... a vastaggerezdeket kivágom... de mivel ezek nagy levelek voltak kettévágtam őket.. 1/2 kg a hús.. 1/2 kg a kukorica d...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz