A gombócokhoz
4 közepes db tv paprika
5 dkg rizs
40 dkg csirkemell filé
1 ek napraforgó olaj
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál füstölt pirospaprika (csapott)
A szószhoz
2 db zeller (szár, leveles)
0.5 l zöldség alaplé
10 dl passzírozott paradicsom (olasz)
3 ek cukor
2 ek napraforgó olaj
2 evőkanál finomliszt
1 kis fej vöröshagyma
A rizst 1 kanál olajon megdinszteljük, sózzuk, félkeményre főzzük.
A csirkemellet egy kis fej vöröshagymával a két gerezd fokhagymával ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, 1 csapott tk füstölt paprikát adunk hozzá, valamint 1 nyers tojást és a meghűlt rizst.
A paprikákat megmossuk, megszárítjuk, kicsumázzuk, az üregbe a húsos tölteléket nyomkodunk úgy, hogy lehetőleg teljesen kitöltse az üreget. A megmaradt húsból gombócokat formálunk.
Egy nagy lábosban 2 ek olajat felforrósítunk, 2 ek lisztet hozzáadva rántást készítünk, és ha elkezd színesedni, felöntjük az alaplével és az 1 l paradicsomlével. Ebbe a lébe fektetjük a töltött paprikákat a gombócokat, adunk hozzá még egy kis fej hagymát, zellerlevelet, 3 ek cukrot keverünk hozzá, és nagyon kis lángon lefedve fél óra alatt készre főzzük.
Ha a menzai emlékeinket szeretnénk feleleveníteni, főtt burgonyával tálaljuk
A sonka szeleteket kiklopfoljuk. A darált húst alaposan összekeverjük a tojással, 1 fej összevágott vöröshagymával, kaporral, sóval, borssal. 2 fej összevágott vöröshagymát üvege...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a tölteléket: a húst a fűszerekkel és az előre megfőzött rizzsel, az apróra vágott hagymával összekeverjük. A káposztát akkora forró vizes lábasba tesszük, hogy ellep...
Elkészítési idő: 85 perc Nehézség: Közepesmustár+tejfől+fűszer+fokhagyma+olaj. Tepsibe: comb+olaj+szósz+sajt.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket szeljük vékony csíkokra, majd forgassuk össze alaposan a szódabikarbónával és tegyük félre. Ez az eljárás csodásan meg fogja puhítani a húst. Egy kisebb tálkában...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű