A gombócokhoz
4 közepes db tv paprika
5 dkg rizs
40 dkg csirkemell filé
1 ek napraforgó olaj
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál füstölt pirospaprika (csapott)
A szószhoz
2 db zeller (szár, leveles)
0.5 l zöldség alaplé
10 dl passzírozott paradicsom (olasz)
3 ek cukor
2 ek napraforgó olaj
2 evőkanál finomliszt
1 kis fej vöröshagyma
A rizst 1 kanál olajon megdinszteljük, sózzuk, félkeményre főzzük.
A csirkemellet egy kis fej vöröshagymával a két gerezd fokhagymával ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, 1 csapott tk füstölt paprikát adunk hozzá, valamint 1 nyers tojást és a meghűlt rizst.
A paprikákat megmossuk, megszárítjuk, kicsumázzuk, az üregbe a húsos tölteléket nyomkodunk úgy, hogy lehetőleg teljesen kitöltse az üreget. A megmaradt húsból gombócokat formálunk.
Egy nagy lábosban 2 ek olajat felforrósítunk, 2 ek lisztet hozzáadva rántást készítünk, és ha elkezd színesedni, felöntjük az alaplével és az 1 l paradicsomlével. Ebbe a lébe fektetjük a töltött paprikákat a gombócokat, adunk hozzá még egy kis fej hagymát, zellerlevelet, 3 ek cukrot keverünk hozzá, és nagyon kis lángon lefedve fél óra alatt készre főzzük.
Ha a menzai emlékeinket szeretnénk feleleveníteni, főtt burgonyával tálaljuk
Az eredeti bolognai szósz elkészítéséhez először egy konyhai turmixgép vagy aprítógép segítségével aprítsd fel a répát, hagymát és zellert egészen apró, pürészerű állagúra. Ha ninc...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A karfiolt rózsáira szedjük, megfőzzük. Leszűrjük, és a szűrőben hagyjuk kihűlni., így biztosra mehetünk, hogy nem fog vizet ereszteni sütés közben. 2. A sütőt 180°C-ra előmele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát, a krumplit, a hagymát, a paprikát duci gerezdekre vágjuk, a kolbászt karikázzuk, a szalonnát nagyon vékonyra szeljük. A tepsi közepét kirakjuk a szalonnával. Ráfektetjük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA padlizsánt fél centis szeletekre vágom, besózom, és 10 percet pihentetem. Az olaj felén egy serpenyőben pirosra sütöm a padlizsánok mindkét oldalát, felhasználásig félreteszem....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű