Családireceptkönyv.hu

Töltött paprika csirkemellből


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



A gombócokhoz

4 közepes db tv paprika
5 dkg rizs
40 dkg csirkemell filé
1 ek napraforgó olaj
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál füstölt pirospaprika (csapott)

A szószhoz

2 db zeller (szár, leveles)
0.5 l zöldség alaplé
10 dl passzírozott paradicsom (olasz)
3 ek cukor
2 ek napraforgó olaj
2 evőkanál finomliszt
1 kis fej vöröshagyma

Elkészítés:


A rizst 1 kanál olajon megdinszteljük, sózzuk, félkeményre főzzük.
A csirkemellet egy kis fej vöröshagymával a két gerezd fokhagymával ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, 1 csapott tk füstölt paprikát adunk hozzá, valamint 1 nyers tojást és a meghűlt rizst.
A paprikákat megmossuk, megszárítjuk, kicsumázzuk, az üregbe a húsos tölteléket nyomkodunk úgy, hogy lehetőleg teljesen kitöltse az üreget. A megmaradt húsból gombócokat formálunk.
Egy nagy lábosban 2 ek olajat felforrósítunk, 2 ek lisztet hozzáadva rántást készítünk, és ha elkezd színesedni, felöntjük az alaplével és az 1 l paradicsomlével. Ebbe a lébe fektetjük a töltött paprikákat a gombócokat, adunk hozzá még egy kis fej hagymát, zellerlevelet, 3 ek cukrot keverünk hozzá, és nagyon kis lángon lefedve fél óra alatt készre főzzük.
Ha a menzai emlékeinket szeretnénk feleleveníteni, főtt burgonyával tálaljuk

Töltött paprika csirkemellből

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Receptek
csirkés bulgur, olaszos, fittkonyha
csirkés bulgur, olaszos, fittkonyha

A hagymát felkockázzuk, kevés kókuszolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apró darabokra vágott húst, sózzuk, fűszerezzük, felöntjük egy kevés vízzel, pár percig fedő alatt főzzük,...

Elkészítési idő: 15 perc+lefedve
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Galuska sonkás-kukoricás sajtmártásban
Galuska sonkás-kukoricás sajtmártásban

A sonkát vékony csíkokra vágjuk, a sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Egy magasabb falú serpenyőben a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk, (be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Édesburgonya hassalback
Édesburgonya hassalback

Az alaposan megmosott burgonyát mélyen vagdossuk be, a kialakított zsebekbe tegyük bele a felvágott szalonnát, ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal és rozmaringgal. Öntözzük meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lazacfasírt céklasalátával
Lazacfasírt céklasalátával

A sült lazac bőrét és a szálkákat eltávolítjuk, és a húsát egy tálba morzsoljuk. Beleütünk két tojást, a fűszerekkel ízesítjük, és a manióka liszttel az egészet jól kikeverjük. Egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk