- 10 dkg vékonyra vágott falusi sertéscomb (serrano)
- 15 dkg füstölt császárszalonna
- 5dkg vaj
- 1 fél sütőtök
- cheddar sajt
- 1 lilahagyma
- 2 evőkanál méz
- 3 db répa
- friss kakukkfű
- rozmaring és bazsalikom
-napraforgómag, dió
- 100 ml tejszín
Kockázzuk fel a tököt és a répát majd kivajazott tepsibe fektessük bele úgy, hogy alsó rétegnek a vékonyra vágott falusi sertéscombot tegyük. Tűzdeljük meg erdélyi szalonnával szórjuk meg sóval, kakukkfűvel és rozmaringgal mag reszeljünk rá cheddar sajtot és csöpögtessünk rá mézet. Lefedve süssük 180 fokon 30 percig majd öntsük hozzá a tejszínt és szeleteljünk rá lila hagymát. Még 20 percig hagyjuk lefedve sülni, majd 10 percig légkeverésesen fedő nélkül pirítsuk össze
Majonézes- tejfölös mártással lehet feldobni.
Evőkanálnyi olajban megpirítjuk a darált húst vagy a sonkát a reszelt vöröshagymával. Hozzáadjuk a reszelt zellert és az ugyancsak reszelt sárgarépát és azzal még pár percig együtt...
Elkészítési idő: 1,30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, majd kevés olajon serpenyőben megsütjük. Sütés közben néhány percenként megkavarjuk, fakanállal kisebb darabokra szaggatjuk. Eperdzsemmel tálaltam.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA kockára vágott szalonnából kiolvasztom a zsírt, majd rádobom a felaprított vöröshagymát és megdinsztelem rajta. Ezután megszórom pirospaprikával, hozzáadom a felaprított pap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olaj és a vaj keverékén megdinszteljük a hagymát. Félidőben hozzátesszük a kis kockákra vágott gépsonkát, és együtt pirítjuk. Ha már megpuhult a hagyma, beletesszük a fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű