Hozzávalók
20dkg liszt 10dkg margarin 1 tojás só
Elkészittés
A tésztához valókat gyorsan összegyúrom, ha nem akar összeállni, teszek hozzá egy pici hideg vizet. Amíg mindent összevágok berakom a hűtőbe.
A húsfélét felkockázom, a hagymát felkarikázom, a paprikát kockákra vágom, a sajtot lereszelem.
A tejfölt a tojásokkal, a tejjel, és a fűszerekkel összekeverem.
Egy lepényformát kimargarinozok, és belisztezek.
A sütőt bekapcsolom 180 fokra.
A tésztát kiveszem a hűtőből, és kinyújtom.
Belerakom a lepényformába, és beleigazítom, úgy, hogy legyen pereme is.
Ráterítem az összes feldarabolt finomságot, és mielőtt berakom sülni, csak akkor öntöm rá a tejfölös öntetet.
Úgy 40-45 perc alatt sül meg.
A zöldségeket megmossuk, felkockázzuk. A cukkinin hagyjuk rajta a héját, szebb lesz az összhatás. (Nekem egy kisebb zsenge példányom volt, ezért magozni sem kellett). A lilahagymát...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű1. Személyenként 25-30 dkg héjában előre főzött burgonyát megtisztítunk, karikára vágunk, és zsírral kikent tűzálló tálba rétegezve lerakjuk. 2. Személyenként 1 tojássárgáját e...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Előre megfőzzük a rizst. Megfűszerezzük a húst, és pici olajon megpároljuk. 2. Ezután jön a rétegezés a tepsiben: rizs, hús, kevés sajt, megint rizs, végül sajt. 3. Tejszí...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézOlvasszuk fel a vaj 2/3-át egy forró serpenyőben, majd tegyük bele a felszeletelt gombákat. Közepes hőfokon pirítsuk, amíg minden nedvességétől megszabadul és fele akkora mennyiség...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű