Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Rakott csirkemell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 szelet csirkemell filé
2 paprika
8 szelet bacon
4 szelet sonka
2 hegyes erős paprika
2 szál újhagyma
20 dkg reszelt sajt
2 evőkanál mustár
1 kaliforniai paprika

őrölt fehér bors
szárnyas fűszerkeverék
étolaj
4 dl tejföl

Elkészítés:


A paprikákat és az újhagymát szeletekre vágjuk.

A csirkemellet szétnyitjuk, kiklopfoljuk, majd szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és fehér borssal megszórjuk. A hússzeleteket kiolajozott tepsibe rakjuk és megkenjük mustárral.

Az csirkemellekre teszünk bacont, paprika /sárga, kaliforniai és csípős/, valamint újhagyma szeleteket. Betakarjuk 1-1 szelet sonkával, megkenjük tejföllel és a végén megszórjuk reszelt sajttal.

Az egészet előmelegített sütőben szép pirosra sütjük kb 35-40 perc alatt.

Zöldséges rizst készítettem mellé.

Rakott csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Langalló
Langalló

Az élesztőt felfuttatjuk kb 2 dl cukros tejben. A folyadék szükségletét langyos vízzel pótoljuk. Ez kb még 3 dl . Mindent gyúrjunk össze. Egy viszonylag lágy tésztát kell kapnunk....

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Rakott zöldbab (pörkölttel)
Rakott zöldbab (pörkölttel)

1. Megolvasztjuk a vajat egy serpenyőben. 1 percig pirítjuk rajta az apróra vágott fokhagymát. 2. Hozzáadjuk a zöldbabot, majd felöntjük egy kevés vízzel, fedő alatt kb 10 percig...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Milánói spagetti
Milánói spagetti

Az apróra vágott szalonnát kis olajon megpirítjuk, majd még egy kis olaj hozzáadásával az apróra vágott hagymát is aranysárgára pirítjuk rajta, ha van zöldpaprikánk, apróra vágva e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Perzsa rizottó - OK
Perzsa rizottó - OK

1. Hagymát, gombát, sonkát apróra vágjuk. 2. A hagymát világosra pirítjuk, felöntjük a levessel vagy vízzel, megsózzuk, és ha egyet forrt, lefedve betesszük a meleg, de nem for...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk