4 szelet csirkemell filé
2 paprika
8 szelet bacon
4 szelet sonka
2 hegyes erős paprika
2 szál újhagyma
20 dkg reszelt sajt
2 evőkanál mustár
1 kaliforniai paprika
só
őrölt fehér bors
szárnyas fűszerkeverék
étolaj
4 dl tejföl
A paprikákat és az újhagymát szeletekre vágjuk.
A csirkemellet szétnyitjuk, kiklopfoljuk, majd szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és fehér borssal megszórjuk. A hússzeleteket kiolajozott tepsibe rakjuk és megkenjük mustárral.
Az csirkemellekre teszünk bacont, paprika /sárga, kaliforniai és csípős/, valamint újhagyma szeleteket. Betakarjuk 1-1 szelet sonkával, megkenjük tejföllel és a végén megszórjuk reszelt sajttal.
Az egészet előmelegített sütőben szép pirosra sütjük kb 35-40 perc alatt.
Zöldséges rizst készítettem mellé.
A zsemléket félbevágjuk, belsejüket kiszedjük és kevés növényi tejszínnel meglocsolva állni hagyjuk. Az apró rózsákra szedett brokkolit gőzben megfőzzük. A többi zöldséget apró ko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben olajat hevítünk, amin megfonnyasztjuk az apróra felkockázott vöröshagymát. Hozzászórjuk a tarhonyát és a karikára vágott kolbászt - kb. 5 perc alatt egy kicsit meg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A húst – miután inas, hártyás részeit lefejtettük – 2 centis kockákra, a megtisztított hagymát finomra vágjuk. Egy lábasban az olajon a hagymát megfonnyasztjuk, a húst hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA levesből kivett főtt húst hagyjuk lecsöpögni, majd vékony csíkokra szedjük. A rizst megfőzzük, a répát apró kockákra vágjuk, és azt is megfőzzük külön. Közben elkészítjük a fok...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes