menu

Családireceptkönyv.hu

Szaftos sertés comb pörkölt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg sertés comb
3 db paradicsom
2 db paprika
1 fej vöröshagyma
0.5 kiskanál fekete bors
1 csipet rozmaring
1 evőkanál vegeta
3 kiskanál pirospaprika
ízlés szerint só
A nokedlihez:
20 dkg liszt
2 db tojás
120 ml víz
Ízlés szerint só

Elkészítés:


A húst felkockázzuk majd félre tesszük.
Addig felaprítjuk a paradicsomot (én leszoktam húzni a héját és akkor nem marad meg a "bőre" miközben föl.) A paprikát nagyon kicsi darabokra vágjuk hogy hamar megfőljön benne (ha nem akarod hogy a végén úszkáljanak a pörköltbe) ki hogy szereti.
Utána felaprítjuk a hagymát.
Feltesszük a lábost a gázra teszünk bele egy kis olajat kb 1-2 evőkanál olajat és beletesszük a hagymát.
Miután üvegesre pirítottuk bele rakhatjuk a paradicsomot és a paprikát és egy kis sóval meghintjük és le fedjük. Egy kis vizet lehet hozza adni ha nem ereszt annyi vizet a paprika.
10 perc után levesszük a fedőt és ha mar egy kicsit szétesett a zöldség akkor bele rakhatjuk a piros paprikát és egy kis vizet ha nincs annyi alatta mert megéghet. El keverjük és bele rakhatjuk a felkockázott húst.
Alaposan összekeverjük és megszórjuk sóval, borssal. És kicsi lángon főzzük tovább.
Később bele rakhatjuk a rozmaringot és a vegetát. És addig főzzük míg puha nem lesz a hús. Időnként nézzünk rá és keverjük meg ha kevés lé van adjunk hozzá vizet kb. 1dl-t.
Addig csinálhatjuk a nokedlit vagy a tésztát míg fől a hús.
Nokedli : A lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel összekeverjük, hogy még könnyen keverhető, de sűrű masszát kapjunk.
Lobogó, sós vízbe - amibe tehetünk 1 evőkanál olajat is - szaggatjuk (nokedliszaggatóval, vagy, ha nincs, a türelmesebbek kiskanállal is nekiállhatnak) egyszerre inkább kevesebbet. Kb. 10 percig forraljuk, közben többször megkeverjük, nehogy az alján leragadjon.
Ha feljön a tetejére, leszűrjük a nokedlit, leöblítjük. Lecsöpögtetve elkeverjük egy kevés felmelegített zsiradékkal. Azután tálalhatjuk a pörkölt mellé.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ALICA
Pásztotarhonya
Pásztotarhonya

A szalonnát, hagymát, zöldpaprikát paradicsmot felkockáztam. A burgonyát megpucoltam, kockára vágtam. A szalonnát egy nagyobb lábasban zsírjára pirítottam, beledobtam a hagymát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mézes diós camembert (Sóbors)
Mézes diós camembert (Sóbors)

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Helyezzük a sajtot egy vas serpenyőbe vagy jénaiba. Tegyük a sütőbe 5-10 percre, amíg elkezd puhulni, de nem olvad még szét. Amíg sül a sajt, a...

Elkészítési idő: 5+15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos húsgombóc
Paradicsomos húsgombóc

A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a sót, borsot és a pirospaprikát is, majd alaposan összekeverjük. Miután elkevertük a hozzávalókat közepes gombócokat form...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bacon szalonnában sült karfiol bomba
Bacon szalonnában sült karfiol bomba

A megtisztított, egyben hagyott karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A vízből kiemeljük és hagyjuk teljesen leszáradni. A darált húst összekeverjük a finomra vágott, kevés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk