10 dkg hántolt köles
3 dl tej
4 tojás
5 dkg sárgabaracklekvár
1 ek vaníliás cukor (házi vagy Bourbon)
1 ek nádcukor
vaj
A tejet a kölessel és vaníliás cukorral felforraljuk, majd fedő alatt, kis lángon 5 percig főzzük. Utána lehúzzuk a tűzről és fedő alatt hagyjuk pihenni, amíg a köles megpuhul és magába szívja az összes tejet.
Hozzáadjuk a köleshez a maradék cukrot, a lekvárt és a tojások sárgáját, elkeverjük, majd kemény habbá verjük a tojások fehérjét és a köleses masszához forgatjuk óvatosan, minél kevesebb levegőt keverve ki a habból.
A sütőtálakat kivajazzuk és szétosztjuk bennük a tésztát.
Előmelegített sütőben 180°C, 25 perc (villanysütő, alsó-felső sütés).
A bulgurt felöntjük 2-szeres mennyiségű forró vízzel, fedő alatt főzzük pár percig, sózzuk, borsozzuk, majd félre tesszük, hogy magába szívja a maradék vizet. A zöldsége...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májakat hosszában vágjuk ketté és tegyük egy lábosba, melynek az alját megkentünk libazsírral. Ezután borítsuk be a félkarikára vágott vöröshagymával, a karikára vágott paradicso...
Elkészítési idő: gyors Nehézség: NehézA tojásokat megfőzöm keményre. Közben a füstölt szalonnát apró kockára vágom és kisütöm. A laskára vágott hagymát megdinsztelem benne. teszek bele paradicsomot és víz hozzáadásáv...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű