10 dkg hántolt köles
3 dl tej
4 tojás
5 dkg sárgabaracklekvár
1 ek vaníliás cukor (házi vagy Bourbon)
1 ek nádcukor
vaj
A tejet a kölessel és vaníliás cukorral felforraljuk, majd fedő alatt, kis lángon 5 percig főzzük. Utána lehúzzuk a tűzről és fedő alatt hagyjuk pihenni, amíg a köles megpuhul és magába szívja az összes tejet.
Hozzáadjuk a köleshez a maradék cukrot, a lekvárt és a tojások sárgáját, elkeverjük, majd kemény habbá verjük a tojások fehérjét és a köleses masszához forgatjuk óvatosan, minél kevesebb levegőt keverve ki a habból.
A sütőtálakat kivajazzuk és szétosztjuk bennük a tésztát.
Előmelegített sütőben 180°C, 25 perc (villanysütő, alsó-felső sütés).
A krumplit héjastul főzzük meg, még forrón húzzuk le a héját, törjük át, majd hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a tojást, a sót és annyi lisztet, hogy éppen összeálljon, de ne ragadjon....
Elkészítési idő: 30 perc + 1 óra Nehézség: KönnyűA húst alaposan befűszerezzük, a hagymát apróra vágjuk, az egészet lelocsoljuk a bbq és worchester szósszal, és 4-5 órára magas fokozatra állított slow cookerben sütjük. Ha kevés a...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KönnyűA felolvasztott vajon egy tapadásmentes serpenyőben erős tűzön lepirítjuk a bacont, hagymát és a tetszőleges zöldségeket. A tojásokat erősen felverjük egy kézi habverővel, hozzáad...
Elkészítési idő: 8 perc Nehézség: Könnyű