A tésztához:
kb. 1 kg burgonya csicseriborsóliszt (búzaliszttel is működik)
1 evőkanál (kókusz)olaj
A töltelékhez:
1 zacskó szójagranulátum
2 nagy (vagy 4 kicsi) fej hagyma
1 evőkanál (kókusz)olaj 4-5 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál pirospaprika só bors Az öntethez még: 1 dl szójatej 2 dl napraforgóolaj 0,5 evőkanál cukor só 1 citrom leve 1 evőkanál mustár kurkuma
A szójagranulátumot beáztatjuk sós vízbe, és félretesszük. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha kész, lecsepegtetjük egy szűrőben, egy nagy tálba tesszük, és krumplinyomóval összetörjük. Még forrón érdemes összetörni, így lesz sima a tészta. 1 evőkanál kókuszolajat és annyi csicseriborsólisztet adunk hozzá, hogy gyúrható, nyújtható (szilvás gombóc-szerű) tésztát kapjunk. Összegyúrjuk, és kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra. A töltelékhez pörköltet készítünk a szójából: a hagymákat felkockázzuk, a fokhagymákat összetörjük fokhagymanyomóval, és pici sóval, kis lángon, lefedve megdinszteljük. Mikor üveges, rászórunk pirospaprikát, párszor átkeverjük, de vigyázzunk, ne égjen oda a paprika! Konzerv lecsót, vagy feldarabolt paprikát, paradicsomot is adhatunk hozzá, amivel tovább pároljuk. A beáztatott szójagranulátumot leszűrjük (a levét ne öntsük ki!), a szűrőben kicsit ki is nyomkodhatjuk, majd a pörkölt alaphoz tesszük, sózzuk, borsozzuk. Kissé megpirítjuk, miközben kevergetjük, majd felöntjük az áztatóvízzel. Az a jó, ha nagyon sok szaftja lesz a szójapörköltnek, hiszen ebből készítjük majd el a szószt, ami beborítja majd a gombócokat. 15-20 perc alatt készre főzzük. A szójapörkölt szaftját leszűrjük, a levet félretesszük. Az 1 cm vastagra kinyújtott gombóctésztát kb. 8×8 cm-es kockákra vágjuk, a kockák közepébe halmozunk egy evőkanálnyi szóját, majd a négy sarkát összetapasztva gombócokat formálunk belőlük, amiket csicserilisztben megforgatunk. Az így kapott gombócokat egy nagy lábasba, lobogó forró, sós vízbe dobáljuk, de egyszerre ne tegyünk sokat a lábasba, mert összetapadnak. Ha feljön a gombóc a víz tetejére, megfőtt. Az így elkészített gombócokat egy szép tálba halmozzuk, és félretesszük. Az öntethez a hozzávalókat egy magas falú mixelőedénybe tesszük, és botmixerrel homogén majonézzé dolgozzuk össze. Ehhez keverjük hozzá aztán a leszűrt pörköltszaftot. Ha csomós/darabos lenne a végeredmény, botmixerrel még megdolgozhatjuk, illetve szűrőn is átnyomkodhatjuk. Az így elkészült szószt még felforraljuk, majd ráöntjük a kész gombócokra. El kell fednie a szósznak őket, a gombócok magukba szívnak az öntetből egy keveset, és szépen összeérnek az ízek. Ez az étel másnap még finomabb, mint frissen! - See more at: http://veganinja.hu/vegan-husos-gomboc-glutenmentes/#sthash.0LJa6F9l.dpuf
.elöször is csináltam egy lecsós alapot ,hagymát dinszteltem ,paprikát paradicsompürét tettem bele felöntöttem bö félliter vízzel és puhára föztem ,ha kész összeturmixoltam és icip...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűTisztítsd meg a húst, majd vágd kockákra. Ezután a krumplival is járj el hasonlóképp, valamint a szalonnát is csíkozd fel, végül a hagymát is vágd apró kockákra. A krumplit főzd me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst egy edényben jól összedolgozzuk a tojással, fúszerekkel, majd a prézlivel. Kis gombócokat formálunk a masszából és kicsit megolajozott tepsire rakjuk őket. 150 fokon...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElőször is a fej káposztát előfőzzük, majd ha már kihűlt, előkészítjük a töltéshez: leveleire bontjuk, a levelek erős torzsarészét kimetsszük, a leveleket félbe, vagy ha nagyon nag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű