40 dkg darált hús
hagyma
paradicsom
paprika
só, bors
pirospaprika
2-3 db cukkini
2-3 marék rizs
tejföl
A hozzávalókból pörköltszerű ragut főzünk.
A cukkinit lereszeljük, besózzuk, állni hagyjuk.
Levét kinyomkodjuk, és a felét egy jénaiba tesszük.
Rá egy marék rizs...ragu...egy marék rizs....cukkini.
A tejfölt a tetejére kenjük.
kb 90 percig sütjük.
. „Baranyában, Tolnában mondják azt, hogy »halasan« főznek pörköltet: úgy, mint a halászlét. Hagymapirítás nélkül, hideg vízben kezdik el főzni a húst a bográcsban a fűszerekkel, f...
Elkészítési idő: 3.5 óra Nehézség: KözepesA megmosott cukkinit és a gombát héjastól lereszeljük. Megszórjuk 2 csipetnyi sóval, néhány percig állni hagyjuk, majd kinyomjuk. Ízesítjük borssal, kaporral és a szárított vargány...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szívet kockára vágva előfőzzük sós,babérleveles vízben,mikor megfőtt, kockára vágjuk a tüdőt és májat.A hagymát a zsíron megfonnyasztjuk,beletesszük a belszerveket,a fűszereket r...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KönnyűA római tálat előző este hideg vízbe beáztatjuk. Az így előre beáztatott római tálat kibéleljük a vékonyan felszeletelt szalonnával, és az apróra vágott vöröshagyma felét rászórjuk...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű