A rétegezéshez:
• 4 zsemle
• 2 kis fej vöröshagyma
• 140 g füstölt kolbász
• 2 TV paprika
• 2 paradicsom
• 100 g füstölt bacon
A forgatáshoz:
• 4 közepes tojás
• 4 evőkanál 1,5%-os tej
• 2 csipet adalékmentes só
A zsemlét, a kolbászt, a bacont, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot vékony szeletekre vágjuk.
Egy tálban verjük fel a tojást, sózzuk meg és adjunk hozzá tejet.
Egy hőálló tálat kivajazunk, majd sorban elkezdjük belerakni a hozzávalókat.
A zsemle szeleteket forgassuk meg a tojásba mielőtt a tálba tesszük.
Ha az alapanyagok elfogynak, a maradék tojást öntsük a tetejére és szórjuk meg a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 200 fokon készre sütjük.
Megjegyzés: a hozzávalókat ízlés szerint változtathatjuk, amit éppen találunk hozzá a hűtőben. A zsemle is helyettesíthető bármilyen péksüteménnyel.
A tésztát feltesszük főni, közben elkészítjük a ragut. Kevés olívaolajon megpároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd a gombát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott füstölt tarját, a pap...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA kolbászt felkarikázom, a szalonnát felkockázom, és a kanálnyi olajon megpirítom őket, hogy a zsírjuk kisüljön. A hagymát megtisztítom és felszeletelem. A serpenyőből a már megpi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tejfölt elkeverjük a vízzel és egy tepsibe öntjük. A tejfölös pohárban kimérjük a rizst, majd azt is a tepsibe öntjük, ízesítjük és jól elkeverjük. A húst vékony szeletekre vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítem a csirkepörköltet. Jól megfőzöm, hogy könnyen lejöjjön a csontról. Leszűröm, a levét a tejföllel behabarom. (Én a sok mártást és a csirkehúst szeretem. A húst késsel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes