Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Magyaros rakott bundás zsemle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A rétegezéshez:
• 4 zsemle
• 2 kis fej vöröshagyma
• 140 g füstölt kolbász
• 2 TV paprika
• 2 paradicsom
• 100 g füstölt bacon
A forgatáshoz:
• 4 közepes tojás
• 4 evőkanál 1,5%-os tej
• 2 csipet adalékmentes só

Elkészítés:


A zsemlét, a kolbászt, a bacont, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot vékony szeletekre vágjuk.
Egy tálban verjük fel a tojást, sózzuk meg és adjunk hozzá tejet.
Egy hőálló tálat kivajazunk, majd sorban elkezdjük belerakni a hozzávalókat.
A zsemle szeleteket forgassuk meg a tojásba mielőtt a tálba tesszük.
Ha az alapanyagok elfogynak, a maradék tojást öntsük a tetejére és szórjuk meg a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 200 fokon készre sütjük.
Megjegyzés: a hozzávalókat ízlés szerint változtathatjuk, amit éppen találunk hozzá a hűtőben. A zsemle is helyettesíthető bármilyen péksüteménnyel.

Magyaros rakott bundás zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
MASNITÉSZTA TEJSZÍNES GOMBÁS-FÜSTÖLT TARJÁS RAGUVAL
MASNITÉSZTA TEJSZÍNES GOMBÁS-FÜSTÖLT TARJÁS RAGUVAL

A tésztát feltesszük főni, közben elkészítjük a ragut. Kevés olívaolajon megpároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd a gombát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott füstölt tarját, a pap...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Cassoulet
Cassoulet

A kolbászt felkarikázom, a szalonnát felkockázom, és a kanálnyi olajon megpirítom őket, hogy a zsírjuk kisüljön. A hagymát megtisztítom és felszeletelem. A serpenyőből a már megpi...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jolánka
Tepsis rizses hús
Tepsis rizses hús

A tejfölt elkeverjük a vízzel és egy tepsibe öntjük. A tejfölös pohárban kimérjük a rizst, majd azt is a tepsibe öntjük, ízesítjük és jól elkeverjük. A húst vékony szeletekre vá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Hortobágyi húsos palacsinta
Hortobágyi húsos palacsinta

Elkészítem a csirkepörköltet. Jól megfőzöm, hogy könnyen lejöjjön a csontról. Leszűröm, a levét a tejföllel behabarom. (Én a sok mártást és a csirkehúst szeretem. A húst késsel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk