GOMBÓC:------
50 dkg túró
15 dkg búzadara
3 tojás
2 ek nyírfacukor
1 cs.v.cukor
1 citrom héja
1 marék mazsola
1 csipet só
ÖNTET:------
2 dl zsíros tejföl
1 tojás
1 cs.v. cukor
2 ek nyírfacukor
A gombóchoz való anyagokat összekeverjük, jól összedolgozzuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük pihenni.
Elkészítjük közben az öntetet.
Vizes kézzel kis gombócokat formázunk és tepsibe lerakjuk, úgy, hogy egy kis rés maradjon közöttük. Ráöntjük az öntetet és előmelegített 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Én joghúrt helyett tejföllel készítem.
Először elkészítjük a húsgolyókat. A darált húst összekeverjük a hozzávalókkal, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható legyen. Jól összegyúrjuk, és nedves ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük el a tölteléket, főzzük meg a gombát és vágjuk vékony csíkokra. A hagymát vágjuk karikára és pirítsuk meg forró olajban. Reszeljük le a sajtot, vágjuk apróra a petrezsel...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűKarajszelet készítése: A fűszereket összekeverjük a zúzott fokhagymával, 2-3 kanál olajat keverünk hozzá, majd rákenjük a hússzeletekre, és legalább fél órát hagyjuk állni. E...
Elkészítési idő: 60 PERC Nehézség: KözepesEgy keverőtálba tegyük a lisztet, sózzuk, majd daraboljuk bele a vajat és a krémsajtot. Kezünkkel morzsoljuk össze alaposan, majd adjuk hozzá a tojás sárgát és a vizet. Gyúrjuk öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű