50 dkg finomliszt (finom)
1 tk só
2.5 dl tej
2.5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
5 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztbe tesszük a sót, és a felfutott élesztővel és annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, könnyű tésztát készítünk.
Letakarva fél órát kelni hagyjuk.
Olajat forrósítunk.
A tésztát kicsit kilapítjuk, kisebb darabokat vágunk vagy tépünk ki belőle. A darabokat kicsit meghúzkodjuk, hogy kb. 1 cm vastag körök vagy téglalapok legyenek.
A forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük.
Papírtörlőre szedjük.
Fokhagymával, sajttal, tejföllel kínáljuk.
Fokhagymás mártás:
Egy nagy tejföl,fokhagyma krém vagy fokhagyma só esetleg granulátum.... :)
1. A burgonyát megtisztítjuk, majd a reszelő kis lyukú oldalán át, amin a sajtot is szokás, lereszeljük. A liszttel és a tojásokkal nyomban összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk,...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: KönnyűA megtisztított újhagyma gumós, fehér részét levágjuk, apróra vagdaljuk, és forró olajon megfuttatjuk. Rászórjuk a kis kockákra darabolt szűzpecsenyét, a fehéredésig sütjük. Hozz...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűTejfölbe tettem majonézt, mustárt, sót, borsot, fokhagymát, lila hagymát, fekete erdei sonkát, párizsit (reszelve), reszelt sajtot, főtt tojást, bacont. Ezt jól össze kevertem és b...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztát tepsi méretűre nyújtom. Zsírozott, lisztezett tepsibe emelem a kinyújtott tésztát(zsírpapírral bélelt tepsi is jó). Késsel hosszanti irányban végigvágom a tésztát, de a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű