Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg krémsajt
6 evőkanál olaj
3 evőkanál tej
1 teáskanálnyi sütőpor
só, bors
A töltelékhez:
40 dkg káposzta
40 dkg darált sertéshús
1 kisebb hagyma
1 tojás
2 dl tejföl
10 dkg mozzarella
csipetnyi őrölt kömény
só, bors
Elkészítése:
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, robotgéppel összeállítjuk, majd kinyújtjuk. Kivajazunk egy hőálló edényt és belesimítjuk. A káposztát közben lereszeljük és egy kevés olívaolajon dinsztelni kezdjük, majd hozzáadjuk a darált húst is fűszerezzük. 10-15 percen át pároljuk. Ezt követően levesszük a tűzről és hozzákeverjük az apróra vagdosott hagymát is, majd ráhalmozzuk a tésztára. A tojást a tejföllel összekeverjük, majd a mozzarellát is apró darabokra vagdossuk és belekeverjük, a tetejére öntjük. 20-25 percen át sütjük 180 fokon és fogyaszthatjuk is.
Jénai tál aljára 2 ek olajat teszek, felkarikázom a vöröshagymát amit rászórok, ennek a tetejére teszem a bacon szalonnába tekert virslit. Ezt addig sütöm amíg üveges nem lesz a ha...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűSimán készítek egy gombapörit - vöröhagyma, fokhagyma felkockáz, kevés kókuszzsíron megizzasztom, felöntöm vízzel, beleteszem a fűszereket, majda gombát - , csak a gomba hozzáadás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz eredeti borscs leves elkészítéséhez egy nagy lábasba tedd fel főni a babot, a meghámozott céklákat egészben és a csontot kb. 3 liter vízzel és a sóval. Ha felforrt, vedd takaré...
Elkészítési idő: 2 óra 15 perc Nehézség: KönnyűEgy nagyobb edényben sós vizet forralunk. A krumplit megtisztítjuk, pépesre reszeljük, majd a tojással, liszttel, sóval nokedli sűrűségű masszává keverjük. Ha gyöngyözik a ví...
Elkészítési idő: 45 PERC Nehézség: Könnyű