Családireceptkönyv.hu

Sajtos burgonyagraten


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
10 dkg húsos szalonna
20 dkg edámi vagy Grana Padano sajt
3 db tojás
4 evőkanál(EK) sűrített tej **(én tejszin használok!)
2(EK) vaj
1 kávéskanál(KK) édes-nemes piros paprika
só, bors,

Elkészítés:


A burgonyát héjában 25 percig főzzük. A hagymát, fokhagymát megpucoljuk és finomra összevágjuk. A szalonnát apró kockára vagdaljuk. A szalonnát, hagymát, fokhagymát egy serpenyőben üvegesre sütjük. A keveréket szépen elosztjuk egy nagy lapos tűzálló tál alján. A burgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk. A burgonya karikákat zsindelyszerűen lerakjuk a tálban. A sajtot lereszeljük. A tojást a tejszínnel, sóval, borssal, p. paprikával és a reszelt sajttal jól összekeverjük és ezt a mártást ráöntjük a burgonyára. Vajdarabkákat teszünk a tetjére.
A Sűtőt 220 celsius fokra melegitjük és középső rácsra a tálat betéve 20-25 percig sütjük

Trükkök, tippek, praktikák:


személyenként kb. 2940 joule(700 cal)
Jól illik hozzá: fejes saláta, friss fűszernővényekkel bőven meghintve

Sajtos burgonyagraten

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csicseriborsófasírt – falafel
Csicseriborsófasírt – falafel

1. A csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, másnap lecsöpögtetjük, aprítógépben finomra daráljuk. 2. Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, fűszereket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombával bélelt karalábé
Gombával bélelt karalábé

A karalábékat hámozd meg, és enyhén sós vízben főzd (a forrástól számítva) 15 percig. Majd vedd ki, s vájd ki a belsejüket (fél-egy centi vastag faluk maradjon), a hulladékot vágd...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szaftos sertés comb pörkölt
Szaftos sertés comb pörkölt

A húst felkockázzuk majd félre tesszük. Addig felaprítjuk a paradicsomot (én leszoktam húzni a héját és akkor nem marad meg a "bőre" miközben föl.) A paprikát nagyon kicsi darabok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk