1 kg burgonya
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
10 dkg húsos szalonna
20 dkg edámi vagy Grana Padano sajt
3 db tojás
4 evőkanál(EK) sűrített tej **(én tejszin használok!)
2(EK) vaj
1 kávéskanál(KK) édes-nemes piros paprika
só, bors,
A burgonyát héjában 25 percig főzzük. A hagymát, fokhagymát megpucoljuk és finomra összevágjuk. A szalonnát apró kockára vagdaljuk. A szalonnát, hagymát, fokhagymát egy serpenyőben üvegesre sütjük. A keveréket szépen elosztjuk egy nagy lapos tűzálló tál alján. A burgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk. A burgonya karikákat zsindelyszerűen lerakjuk a tálban. A sajtot lereszeljük. A tojást a tejszínnel, sóval, borssal, p. paprikával és a reszelt sajttal jól összekeverjük és ezt a mártást ráöntjük a burgonyára. Vajdarabkákat teszünk a tetjére.
A Sűtőt 220 celsius fokra melegitjük és középső rácsra a tálat betéve 20-25 percig sütjük
személyenként kb. 2940 joule(700 cal)
Jól illik hozzá: fejes saláta, friss fűszernővényekkel bőven meghintve
1. Úgy készül, hogy az alap lecsót elkészítem, kevés paradicsommal, hogy ne legyen túlságosan szaftos. 2. Bő, sós vízben kifőzöm az óriás kagylótésztát. 3. Kivajazott, hőál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Legelőször főzd meg félig a rizst. Ehhez kb. másfélszeres mennyiségű vízben tedd fel lassú tűzön, fedő alatt főni, amíg minden leve el nem fő, kb. 8-10 percig. 50 dkg húshoz...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes