50 dkg darált hús
1 csésze főtt rizs
só, ,bors, pirospaprika
ételízesítő
1 db tojás
3 pohár tejföl
1 kg zöldbab
1 kis fej vöröshagyma
petrezselyem
A zöldbabot puhára főzzük ételízesítős vízben.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsírban megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és egy kevés pirospaprikával. Fedő alatt jól megpároljuk..
Kivajazunk egy sütőedényt, zsemlemorzsával megszórjuk és beleszűrjük a megfőtt zöldbabot. Erre kanalazzuk a megpárolt darált húst, amibe tejfölt keverünk, és folytatjuk a rétegezést, a tetejére zöldbabot terítünk.
A tejfölbe tojást keverünk, sózzuk és leöntjük vele a rakott zöldbabot és betesszük a sütőbe és készre sütjük.
A tojásokat villával összetörjük a vagdalthússal, a hagymát nagyon apró kockára vágjuk, annyi tejfőllel összekeverjük hogy krémes állaga legyen. Füszerezzük sóval borsal. A keny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőpapírral bélelt tepsibe raktam a szeletelt sajtot úgy, hogy kissé fedjék egymást, megszórtam a reszelt sajttal és 2 percre meleg sütőbe tettem, épp csak, hogy kissé összeolvadj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a tejföllel, a liszttel, a fölaprított petrezselyemmel, az ételízesítővel és a borssal habosra keverjük. Egy nagy tepsit alufóliával kibélelünk, a fóliát olajjal megken...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezután kinyújtjuk kb. 25x35 cm-es lappá, majd óvatosan átemeljük egy sütőpapírral béle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű