50 dkg darált hús
1 csésze főtt rizs
só, ,bors, pirospaprika
ételízesítő
1 db tojás
3 pohár tejföl
1 kg zöldbab
1 kis fej vöröshagyma
petrezselyem
A zöldbabot puhára főzzük ételízesítős vízben.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsírban megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és egy kevés pirospaprikával. Fedő alatt jól megpároljuk..
Kivajazunk egy sütőedényt, zsemlemorzsával megszórjuk és beleszűrjük a megfőtt zöldbabot. Erre kanalazzuk a megpárolt darált húst, amibe tejfölt keverünk, és folytatjuk a rétegezést, a tetejére zöldbabot terítünk.
A tejfölbe tojást keverünk, sózzuk és leöntjük vele a rakott zöldbabot és betesszük a sütőbe és készre sütjük.
A tepsit (vagy jénai tálat) kivajazom, a meghámozott, vékony szeletekre vágott krumpli felét egyenletesen belehalmozom, fűszerezem. A következő sorban a vékonyra szeletelt csirkeme...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a tojásokat és az olajat három részre osztjuk. Az egyikhez a paradicsompürét, a másikhoz a parajpürét adjuk, a harmadikat pedig fehéren hagyjuk. Sóval ízesítve gyúrt tés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Ha a húst daráljuk, akkor daráljuk vele együtt le a megtisztított vöröshagymát és a fokhagymát is. Ha a hús előre darált, akkor a megpucolt hagymát reszeljük le, valamint a fokh...
Elkészítési idő: 2 h Nehézség: Könnyű1. A padlizsánt kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk, kb 0,5-1 cm húsát hagyunk benne. 2. A hagymát megdinszteljük, hozzá adjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk majd hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű