4 tojás (tetszés szerint)
1 kispohár tejföl
1 fej vöröshagyma reszelve
liszt
babérlevél
ecet
mustár
cukor
só
olaj
Az olajból, a lisztből és a reszelt hagymából világos rántást készítünk, felöntjük kb. 5-6 dl vízzel. Fűszerezzük babérlevéllel, sóval, cukorral, kevés ecettel, mustárral. Belekeverjük a kis pohár tejfölt és összeforraljuk vele. Óvatosan beleütjük a tojásokat, és keményre főzzük őket a mártásban, de innentől már keverni nem szabad. Kifőtt tésztával tálaljuk.
Zsemlegombóc
A gombóchoz a zsemléket kockára vágjuk, megpirítjuk, majd tejjel és liszttel, sóval, borssal galuska keménységűre összekeverjük. Húsz percig pihentetjük, majd 8 db gombócot formálva, jól összenyomkodva lobogó vízbe tesszük. Kíméletesen kb. 15 percig főzzük.
a sütőt előmelegítjük 170 fokra. A hagymát meghámozzuk és felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A cukkinit megmossuk, levágjuk a végeit, majd vékonyan felkarikázzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez összekverjük a hús, a rizst, a hagymát, a fokhagymát és a fűszereket. A savanyított káposzták levéből kicsit félreteszünk, majd hideg vízben átmossuk a fej savanyít...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KözepesMegmossuk a padlizsánt és 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb.50 percre. Amíg a padlizsán sül, egy lábasban felforrósítjuk az olajat, majd levesszük közepes lángra és be...
Elkészítési idő: 1.30 óra Nehézség: KönnyűElőször tejbe áztatjuk a kenyeret és kicsit állni hagyjuk. A finomra aprított fokhagymát, petrezselymet és metélőhagymát a húshoz adjuk, valamint belemorzsoljuk a kakukkfüvet. Bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű