1 kg savanyú káposzta
8-10 nagyobb savanyított káposztalevél
1 kg darált hús
6 nagy szelet, egy cm vastag füstölt sonka
3 apróra vágott vöröshagyma
1 tojás
1 evőkanál őrölt pirospaprika
kapor
só
őrölt bors
20 dkg főtt rizs
tejföl
2 evőkanál (mangalica)zsír
petrezselyemlevél
A sonkaszeleteket kiklopfoljuk.
A darált húst összedolgozzuk a tojással és egy fejnyi vöröshagymával. Kaporral, sóval, borssal ízesítjük.
A maradék vöröshagymát egy evőkanál zsíron üvegesre sütjük, hozzáadjuk a pirospaprikát, és összekeverjük az alaposan kinyomkodott apró káposztával. Néhány percig pároljuk.
Egy magas falú edényt kizsírozunk, majd kibéleljük négy-öt káposztalevéllel úgy, hogy az túllógjon a peremén.
A következő sorrendben rétegezzük bele a hozzávalókat: sonka, káposzta, darált hús, káposzta, rizs, tejföl, káposzta, sonka. Mindegyik réteget alaposan ledöngöljük. Végül beborítjuk a maradék káposztalevéllel.
Az edényt (fóliával) lefedjük, és 180 fokos sütőben két órán át sütjük.
Ha kész, tálra borítjuk, a tetejét petrezselyemlevéllel és tejföllel díszítjük.
Tipp: ha nagyon savanyú a káposzta, vízben kimossuk.
1. A felkockázott sütőtököt főzzük 10-15 perc alatt puhára, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni. 2. A hagymát vágjuk fel apróra, majd az olajon állandó keverés mellett kissé piríts...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hús először hosszanti csíkokra, majd kockákra vágom (kb.4*4 cm-esre). A hagymát, a paprikát és paradicsomot apróra vágom, a zsiradékkal és a hússal együtt belerakom a kuktába....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6-7 közepes nagyságú burgonyát meghámoztam és uborkaszeletelőn leszeleteltem. Közepes méretű jénait margarinnal kikentem és az aljára kb. két szelet vastagságú krumpliréteget rakta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megmossuk, meghámozzuk, és vékony, egyenlő vastagságú (vékonyságú) karikákra vágjuk. A bacont felcsíkozzuk, a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk. A bacont rop...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű