1 kg savanyú káposzta
8-10 nagyobb savanyított káposztalevél
1 kg darált hús
6 nagy szelet, egy cm vastag füstölt sonka
3 apróra vágott vöröshagyma
1 tojás
1 evőkanál őrölt pirospaprika
kapor
só
őrölt bors
20 dkg főtt rizs
tejföl
2 evőkanál (mangalica)zsír
petrezselyemlevél
A sonkaszeleteket kiklopfoljuk.
A darált húst összedolgozzuk a tojással és egy fejnyi vöröshagymával. Kaporral, sóval, borssal ízesítjük.
A maradék vöröshagymát egy evőkanál zsíron üvegesre sütjük, hozzáadjuk a pirospaprikát, és összekeverjük az alaposan kinyomkodott apró káposztával. Néhány percig pároljuk.
Egy magas falú edényt kizsírozunk, majd kibéleljük négy-öt káposztalevéllel úgy, hogy az túllógjon a peremén.
A következő sorrendben rétegezzük bele a hozzávalókat: sonka, káposzta, darált hús, káposzta, rizs, tejföl, káposzta, sonka. Mindegyik réteget alaposan ledöngöljük. Végül beborítjuk a maradék káposztalevéllel.
Az edényt (fóliával) lefedjük, és 180 fokos sütőben két órán át sütjük.
Ha kész, tálra borítjuk, a tetejét petrezselyemlevéllel és tejföllel díszítjük.
Tipp: ha nagyon savanyú a káposzta, vízben kimossuk.
A beáztatott, megmosott babot és a megmosott gerslit a fazékba tesszük. Hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a fűszereket, az ételízesítőt és az olajat. (Ha...
Elkészítési idő: 210 perc Nehézség: Könnyű1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük. Én egy evőkanál sót tettem a főzővízbe. 2. A megfőtt krumplit leszűrjük, a főzővizet pedig félretess...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz azonos oldali csirkecombokat befektetjük egy sütőpapíros tepsibe. Meglocsoljuk olajjal, sózzuk, majd elkezdjük fólia alatt sütni. Fél óra múlva körészórjuk a megtisztított, neg...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1 liter vízhez adjunk egy kis sót, és ha forrni kezd, akkor állandó keverés mellett, folyamatosan szórva adjunk hozzá 20 dkg kukoricadarát. - Körülbelül 15 percig főzzük, és nagy...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: Könnyű