menu

Családireceptkönyv.hu

Lekváros derelye másképp


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 dkg liszt,
4 dkg margarin,
2 tojássárgája,
kis só a tésztához,
kevés víz vagy tej.

Töltelékhez körülbelül 25 dkg vastag szilvalekvár vagy egyéb sűrű gyümölcsíz.

Vajban vagy olajban pirított zsemlemorzsa, só, fahéjas cukor.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lepcsánka fokhagymás mártogatóssal recept
Lepcsánka fokhagymás mártogatóssal recept

A krumplit és a fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük. A hagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk. Hozzáadjuk a krumplihoz és a fokhagymához, majd belekeverjük a sót, a borsot, a lis...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spenótos rántotta
Spenótos rántotta

Főzzük a spenótot kb. 10 percig egy kevés sós vízben, ha kész csöpögtessük le, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk egészen apróra. A felszeletelt hagymát pirítsuk meg egy kis olívaolajon,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
BOLOGNAI CSAVART TÉSZTA
BOLOGNAI CSAVART TÉSZTA

A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, forró olajon megdinszteljük. Hozzákeverjük a darált húst, sót, borsot, és a fűszereket. Kevés vízze készre pároljuk a húst. Ezután paradicso...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Krisztina
Babos tészta
Babos tészta

A tésztát sós vízben kifőzzük, a szalonnát apróra feldaraboljuk, a hagymát is felaprítjuk. Az olajon a hagymát áthevítjük, majd rádobjuk a szalonnát és megpirítjuk. Ezután rátess...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk