szalonnát tetszés szerint felkockáztam kisüttem zsírjára majd apró kockákra vágott hagymát fonyasztottam rajta erre rá raktam a levéböl leöntött savanyú lucskos káposztát és puhára pároltam (ha a káposzta nagyobb szeletekre van vágva kisebbre vágom és ha túl savanyú kicsit átmosom) közben kiklopfolom a sertés karaj szeleteket (lehet tarja vagy combhús is) füszerezem fekete borsal,édes darrált paprikával,sóval és ételízesítövel (ki lehet hagyni aki nem szereti használni) majd forró olajon hirtelen megsütöm a húst mindkét oldaláról kiolajozott jénayba vagy sütötálba rakom a hús szeleteket mindegyikre rakok egy nagyobb kupac párolt savanyú káposztát egy kanál tejfölt és meglocsolom a húsból kisült szafttal majd besütöm burgonya pürével tálalom
A burgonyát és a hagymát megpucoljuk, a burgonyát kb. fél centi vastag karikákra vágjuk, a hagymát ízlés szerint kockázzuk vagy szintén karikázzuk. A burgonyát külön edény...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűFőzni kell egy olyan sűrű tejbegrízt, amiben megáll a kanál Ha kihűlt, hozzá kell keverni a túrót, és nedves kézzel már gyúrhatjuk is a gombócokat, amiket utána olajon/vajon piríto...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsom héját lehúzzuk, majd a paprikával együtt felkarikázzuk. A szalonnát vékony csíkokra metéljük, a virslit karikára vágjuk. A tarhonyát az olajon megpir...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA palacsintatészta port csomómentesre keverjük a többi hozzávalóval. Egy serpenyőt (én öntött vas serpenyőt használok) felhevítünk zsiradék nélkül. Ha elég forró, egy kisebb merőka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű