szalonnát tetszés szerint felkockáztam kisüttem zsírjára majd apró kockákra vágott hagymát fonyasztottam rajta erre rá raktam a levéböl leöntött savanyú lucskos káposztát és puhára pároltam (ha a káposzta nagyobb szeletekre van vágva kisebbre vágom és ha túl savanyú kicsit átmosom) közben kiklopfolom a sertés karaj szeleteket (lehet tarja vagy combhús is) füszerezem fekete borsal,édes darrált paprikával,sóval és ételízesítövel (ki lehet hagyni aki nem szereti használni) majd forró olajon hirtelen megsütöm a húst mindkét oldaláról kiolajozott jénayba vagy sütötálba rakom a hús szeleteket mindegyikre rakok egy nagyobb kupac párolt savanyú káposztát egy kanál tejfölt és meglocsolom a húsból kisült szafttal majd besütöm burgonya pürével tálalom
A káposztát hideg vízzel egyszer átöblítjük és annyi vízben, ami éppen ellepi 60 percig előfőzzük, majd leszűrjük. Amíg a káposzta fő, a többi hozzávalót előkészítjük és megfőzzük...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: Könnyű1. Melegítsünk elő a sütőben kb. 150 fokon egy rozsdamentes acél vagy öntöttvas serpenyőt/sütőtálat (ügyeljünk arra, hogy a fogantyú is rozsdamentes acél legyen) körülbelül 10 perc...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA mártás készülhet friss, fagyasztott és konzerv meggyből. Ilyenkor télen értelemszerűen a két utóbbi verzióból válogathatunk. A fagyasztott esetében feltesszük főni annyi vízzel,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítása: Egy nagy fazékba beletesszük az egészet kb.hár...
Elkészítési idő: 4-5 óra Nehézség: Közepes