50 dkg tehéntúró,
3 tojás,
2 dl búzadara,
1 csipet szódabikarbóna,
csipet só,
2 ek. olaj,
3-4 ek. zsemlemorzsa
Az olajjal a zsemlemorzsát összekeverem és enyhén megpirítom.
A túrót krumplinyomón áttöröm. A tojásfehérjéket egy csipet sóval keményre verem.
A túrót összekeverem a tojássárgájával, sóval, búzadarával, egy csipet szódabikarbónával és a felvert tojáshabbal. Legalább fél napig állni hagyom. de legjobb előző este elkészíteni, és felhasználásig a hűtőben tartani. Ekkor vizes kézzel kis gombócokat formálok belőle, majd lobogva forró, sós vízben 4-5 percig főzöm. Legjobb egyet próbaképpen kettévágni, hogy a közepe is biztosan átfőljön. Lapáttal kiemelem, lecsöpögtetem, és a pirított morzsába forgatom.
Tálaláskor langyosított, édesített tejföllel kínálom, porcukorral meghintve.
A krumplikat megmossuk, és vékonyan bevágjuk, vigyázva, hogy ne vágjuk át teljesen. Olajjal megkenjük, sózzuk, 200 fokon egy órán át sütjük. Kivéve a sütőből a résekbe felváltva so...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szalonna bőrét levágjuk és felkockázzuk.Az étolajon elkezdjük a szalonna zsírját kiolvasztani. A cukrot rászórjuk, elkeverjük. Ez szépen karamellizálódni fog.Közben a vöröhagymát...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA füstölt húst - lehetőleg tarját - előző nap (nem kuktában) lassú tűznél puhára főzzük, és a saját levében hagyjuk kihűlni. Velefőzünk 30 dkg vastag füstölt szalonnát bőre nélkül....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA darált húst sóval, borssal tojással összegyúrjuk. A töltelékhez a reszelt sajtot a vajjal, a tojás sárgával a zúzott fokhagymával az apróra vágott petrezselyem és a sóval összeg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű