1 csomag fagyasztott leveles tészta
3 csomag virsli
kenéshez: tojás
tetejére: sajt tetszés szerint
A tésztát tepsi méretűre nyújtom. Zsírozott, lisztezett tepsibe emelem a kinyújtott tésztát(zsírpapírral bélelt tepsi is jó).
Késsel hosszanti irányban végigvágom a tésztát, de a végeinél, a szélén körülbelül 2 cm-t meghagyok, azt nem vágom be. Majd szépen beleszövöm a virsliket a tésztába.
Egyik csík a virsli alatt, a másik csík a virsli felett lesz. Megkenem a felvert tojással, majd tetszés szerint megszórom sajttal.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütöm. (A sütési idő kb 15 perc.)
A sütő begyújtásával kezdem, mire bemelegszik kész is a remekmű.
Sztori:
Ez a recept a kedvencem, mert gyorsan elkészíthető, nagyon mutatós és nem utolsó sorban nagyon finom.
Burgonya--megfőzőm. Tök-szeletekre. hús-klofolom. Tepsibe--burgonya+hús+szalonna+paprika+tök+p.paprika+só+bors+tejfől+tojás.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ragu elkészítése: Olajat egy serpenyőben felhevítünk, rátesszük a kockára vágott lila hagymát, a sárgarépát és pár percig sütjük. Hozzáadjuk a darált húst, felöntjük paradics...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat ledaráljuk (vagy aprítóban pèpesítjük), egy nagyobb tálba tesszük. A hagymát apróra vágjuk az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a májhoz. A masszához hozzákeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és kiolajozott, hőálló edénybe tesszük. A húst nagyobb darabokra vágjuk és a tetejére tesszük. A paradicsomlébe keverjük a fűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű